avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca sunt student la master si daca nu am lucrat pana acum?

Buna ziua, as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutorul de somaj daca sunt student la master, si daca nu am lucrat pana acum, deci nu am cotizat la stat!!

Am inteles ca primul somaj il poti obtine si fara sa fi lucrat...dar faptul ca sunt student la master schimba situatia???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:50, 15 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
1. - Conform Legii 76/2002 puteti beneficia de indemnizatie de somaj de fiecare data cand absolviti o forma de invatamant (indefirenet daca ati mai lucrat sau nu inainte de asta).
- Masteratul este si el o forma legala de invatamant.
2. Conditia este ca sa va inregistrati la Agentia de Somaj in maximum 60 de zile de la data absolvirii formei de invatamant respective si sa nu aveti venituri la data inregistrarii.
3. Indemnizatia de somaj pentru absolventi este de 250 lei lunar timp de 6 luni.
"Intrucat nu ati indicat si adresa de email la care sa va raspundem" ....m-ati pierdut aici!

am incercat sa accesez link-ul indicat de dvs, insa nu functioneaza! Am citit si eu legea 76/2002, dar tot nu m-am lamurit, ca si categorie de someri intalnim si absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale; DAR, daca isi continua studiile si opteaza pt master? ce se intampla? mai pot beneficia de somaj?
Va multumesc anticipat!


Multumesc pt raspuns domnului Tudor Valeriu! foarte prompt si bine punctat!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In momentul de fata eu sunt in somaj ca si absolvent.La data cand sustineti examenele trebuie sa nu fiti incadrat in munca si in interval de 60 de zile de la sustinerea lor ,trebuie sa va inregistrati ca persoana in cautarea unui loc de munca ( trebuie sa aveti diploma ) . De ex eu am avut licenta in 30 august si m-am inregistrat ca persoana in cautarea unui loc de munca in data de 1 octombrie iar in data de 31 octombrie am intrat in somaj( bineanteles ca am facut un alt dosar - altul de cel depus pt persoana in cautarea unui loc de munca)
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
kyrakyra_65, utilizator
kyrakyra_65:

Raspunsul dvs. deruteaza pe cel ce a intrebat si nu are baza legala.
Dvs. ati scris:
La data cand sustineti examenele trebuie sa nu fiti incadrat in munca si in interval de 60 de zile de la sustinerea lor ,trebuie sa va inregistrati ca persoana in cautarea unui loc de munca ( trebuie sa aveti diploma )


Nu stiu de unde ati luat aceste raspunsuri. Legea 76/2002 spune urmatoarele
- la data inregistrarii la Agentia de somaj sa nu aiba un loc de munca;
- termenul de 60 de zile este de la data absolvirii formei de invatamant, data precizata in adeverinta eliberata de institutia de invatamant respectiva;
- de regula diploma se elibereaza mai tarziu asa ca nu este obligatorie prezentarea ei.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master Loredana_84 Loredana_84 Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pentru absolvent facultate 2009 nicolleta68 nicolleta68 Buna ziua! Am lucrat timp de 20 de ani dupa care, contractul de munca s-a incheiat de comun acord cu angajatorul la data de 31.12.2007. Am urmat cursurile ... (vezi toată discuția)
Absolvent neinregistrat ca somer dona77 dona77 Un absolvent (facultate) care nu s-a inregistrat ca somer in perioada celor 60 zile de la absolvire, nu se mai poate inregistra totusi si ulterior celor 60 ... (vezi toată discuția)