Buna ziua, as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutorul de somaj daca sunt student la master, si daca nu am lucrat pana acum, deci nu am cotizat la stat!!
Am inteles ca primul somaj il poti obtine si fara sa fi lucrat...dar faptul ca sunt student la master schimba situatia???
pt Tudorvaleriu
din experienta!....eu am fost verificata daca la data cand am sustinut examenul eram incadrata(30 august)! diploma am primit-o in 11 septembrie , si am facut o copie pe care am legalizat-o la notar.Dupa 5 zile returnam diploma pt ca era cu probleme. Cand mi-am facut actele ca sunt persoana in cautarea unui loc de munca mi s-a cerut diploma ! Am dat copia legalizata . Colegii mei care nu au avut diploma nu si-au putut face actele de persoana in cautarea unui loc de munca si apoi daca nu au fost inregistrati ca persoane in cautarea unui loc de munca nu si-au putut face acte de somaj! Am fost persoana in cautarea unui loc de munca din 1 octombrie pana in 30 octombrie ,,,,cele 60 de zile s-au numarat din 30 august pana in 30 octombrie! Adeverinta de la scoala nu a fost buna ca sa suplineasca diploma! poate a fost o strategie ca unii sa nu ia somaj! Diploma corecta am primit-o in 11 decembrie!
Poate puteau cere somaj ca absolventi fara diploma de licenta ,,desi aceasta exista! Mi-a fost ceruta expres cand am facut dosarul de somaj! Noroc cu copia legalizata si cu etc....
Interventie moderator:
:rtfm: kyrakyra_65:
1. Daca dvs. ati avut o experienta negativa si in contradictie cu prevederile legale nu inseamna ce ea este valabila la toata lumea.
2. Raspunsurile dvs. nu ajuta la lamurirea userilor ci mai mult ii deruteaza.
3. Am rugamintea ca pe viitor sa raspundeti numai daca argumentati cu baza legala altfel raspunsul il voi sterge (eventuala nepricepere a unor functionari ai statului nu este o baza legala).