avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... servicii calcul si repartizare cheltuieli incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

servicii calcul si repartizare cheltuieli incalzire

in anul 2006, proprietarii din bloc, fara centrale termice de apartament (29 din 54 de apart), au hotarat montarea de repartitoare si au mandatat asociatia de propr.sa incheie un contract in acest sens.calculul facut de firma care a montat repartitoarele repartiza 10% din factura pentru partile comune si tevile din apartamente, procent platit de toti functie de cota parte. totul a fost ok pana in 2010 cand a aparut ord.343 al anrsc, iar procentul a devenit 30%-50%, si proprietarii cu centrale termice au avut de platit sume semnificative.in acest moment firma cu repartitoarele vine cu o noua "gaselnita" si anume taxeaza proprietarii cu centrale termice si cu suma de 5lei/apart reprezentand cv serviciului de calcul prestat.este corecta pretinderea acestei sume de bani de la cei care nu au avut nimic de a face cu montarea repartitoarelor si cu firma care le-a montat? va multumesc
Cel mai recent răspuns: barnos , utilizator 18:01, 26 Decembrie 2011
Nu este corect sa percepi bani de la cei care nu au repartitoare fiindca nu le ofera nici un serviciu .
Nu, nu este corect. Firma nu are trecut in contractul cu asociatia plata vreunui comision, in schimb in contractul individual cu fiecare posesor de repartitoare este mentionat acest comision perceput ... atentie(!)... pe repartitor.

Deci firma nu are nicio justificare contractuala sa perceapa vreun comision de calcul, nici posesorilor de CT, nici acelora necontorizati.
Categoric NU!

In plus de asta, prin aceasta cerere isi demonteaza propria imagine si propriul interes in afaceri, promovand practici ilegale.
Cum taxeaza acea firma proprietarii de centrale termice ?. Se trimite acestora prin posta factura ca la telefon sau cheltuielile apar lunar pe lista de plata afisata de asociatie ?. Ca daca apar acele sume pe listele lunare de plata... acestea reprezinta c/v serviciilor prestate pentru contorizarea spatiilor comune incalzite, pentru care trebuie platita de toti toata mentenanta.Adica de exemplu: toti proprietarii folosesc un uscator care este incalzit cu calorifer iar acesta are pe el un repartitor care masoara consumul . La sfarsitul lunii ce trebuie sa plateasca TOTI PROPRIETARII ?. Toate serviciile nu?.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
johnpescar, utilizator
@johnpescar

Ma vad nevoita sa va raspund la acest ultim mesaj pe care l-ati postat.
Ati vazut cum arata un contract intre asociatie si o firma prestatoare de calcul caldura? Ati vazut cum arata contractele individuale cu detinatorii de repartitoare? Are firma alte contracte cu cei dconectati sau necontorizati, in general?
In baza a ce act (contract) firma prestatoare ar cere acel comision celor deconectati? Raspundeti-mi si mie la intrebare. In baza a ce act firma prestatoare sa factureze ceva necontractat initial? Cum sa prevada o suma la plata daca nu are aceasta justificare?

Va rog frumos, daca nu sunteti in cunostinta de cauza sa nu mai postati raspunsuri care sa incurce lucrurile.
Firma de calcul poate percepe un tarif pentru calculul caldurii degajate de tevile verticale care trec prin apartamentele cu centrala termica , depinde de contractul cu firma de calcul .

Alte discuții în legătură

Izolare termica cu polistiren+plata pierderilor la incalzire a celor care au centrale de apart. f_dali208 f_dali208 Buna,locuiesc intrun bloc in care s-au montat usile+geamurile de pe casa scarii de termopan iar acoperisul e cu tigla in 2 ape. D-nul administrator +d-nul ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri agent termic carmendehelean carmendehelean Cum se repartizeaza costurile energiei termice pentru incalzire in cazul unei asociatii de proprietari pentru posesorii de centrale termice de apartament? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de bloc si penalitati ElenaMBar ElenaMBar Buna seara,mama mea a mostenit un apartament insa a fost in litigiu cativa ani pentru el cu o ruda care l-a ocupat.Dupa finalizarea proceslui aceasta ruda a ... (vezi toată discuția)