avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cat timp trebuie sa astept pana se da o rezolutie in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cat timp trebuie sa astept pana se da o rezolutie in cazul alcoolului la volan?

Buna ziua,

Am fost prins baut la volan, 0.5 la mie la proba de etilotest, apoi mi s-au recoltat probe biologice.
Din acel moment au trecut 3 luni fara absolut nici o veste, ceea ce mi se pare complet aberant din partea autoritatilor.
Este posibil sa ma duc sa imi iau o dovada sa pot conduce pana hotarasc sa imi dea si mie o rezolutie? Dat fiind faptul ca au trecut deja 3 luni si ca doar de la proba cu etilotestul nu au cum sa-mi anuleze permisul , care sunt drepturile mele in continuare?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:15, 11 Ianuarie 2012
daca ati avut 0,5 la etilotest atunci exista o probabilitate destul de mare sa fi iesit peste 0,8 la probele biologice si deci exista un dosar penal deschis pe numele dvs, iar o condamnare in acest dosar determina anularea permisului.
pina la soluitonarea lui, depuneti o cerere la procuror sa va elibereze o dovada (ce se va reinnoi la fiecare 30 de zile) in baza careia sa puteti conduce.
am vazut cazuri de acest gen solutionate la aproape 2 ani - depinde de cit de repede se finalizeaza analizarea probelor biologice, daca parchetul are bani sa le achite, aglomeratia de dosare aflate in cercetare, etc
Buna, deci 3 luni oricum il aveam suspendat pe baza etilotestului. Aveti dreptate cu probabilitatea de a mi se face dosar penal , dar cum am zis nu mi s-a dat nici un raspuns , deci nici macar nu stiu daca exista vreun procuror pe fir.
Va multumesc pentru promptitudine si voi incerca sugestiile dumneavoastra dar totusi din diferite surse am auzit ca pt alcool nu se da dovada. Este adevarat?
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
juice, utilizator
Trebuie sa vedeti stadiul dosarului dvs si ceea ce s-a hotarat; sfatul meu este acela de a fi insotit de un avocat intrucat puteti intmpina milte probleme, inclusiv dosaar penal.

As vrea sa fiu un pic mai concis. Stiu tot ce implica trecerea pragului de 0.8 la mie la analizele biologice, inclusiv pedepse , dosar penal samd.

Ceea ce vreau eu sa stiu este daca ei au dreptul sa ma tina fara dovada de conducere chiar daca au trecut mai mult de 3 luni de la data intamplarii si nu au demarat nici o actiune si nici macar nu au aflat inca rezultatele la probele biologice?

Multumesc.
Aveti vre-un raspuns pentru ultima mea intrebare din aceasta discutie?

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului. dosar penal sau nu? bobysb bobysb Buna ziua,ma adresez si eu acestui forum ptr ca nu sunt la curent cu faptele de acest gen. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale ... (vezi toată discuția)
Consum de alcool la volan ioan2 ioan2 Este vorba de un eveniment produs in luna mai 2010 (de 1 an si 5 luni)- conducerea autoturismului sub influienta bauturilor alcoolice, fara accident s-au ... (vezi toată discuția)
Buna seara SoituCostel2013 SoituCostel2013 Buna seara. Am avut un incident rutier a 3-a zi de Craciun. Oprisem la un non-stop sa cumpar ceva si la manevra de mers inapoi am atins o masina fara sa bag de ... (vezi toată discuția)