avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consum de alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consum de alcool la volan

Este vorba de un eveniment produs in luna mai 2010 (de 1 an si 5 luni)- conducerea autoturismului sub influienta bauturilor alcoolice, fara accident s-au avarii de catre o persoana la care rezultatul cu etilotestul a fost de 0.7mg/l. Ocazie cu, care a fost retinut si permisul. Este vorba de prima abatere de acest fel.
In urma determinarii alcolemiei prin metoda recalcularii s-au obtinut valorile 0.78 respectiv 0.85.
Avand in vedere faptul ca o valoare este peste 0.8 dosarul penal nu este inca solutionat desi a trecut atata timp.
Intrebari:
1.Se poate obtine un alt permis (prin sustinerea examenului) in aceasta perioada s-au ce se poate face in acest caz pentru a putea conduce persoana in cauza?
2. Ce urmeaza in mod normal in cazul in care procurorul inca lucreaza la dosar?
Va multumesc pentru raspunsurile date.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:22, 28 Octombrie 2011
1. nu exista aceasta posibilitate, insa puteti solicita procurorului emiterea unei dovezi care va permite sa circulati 30 de zile. apoi se cere prelungirea ei ptr alte 30 de zile. si tot asa pina la solutionarea cazului;
2.urmeaza ca procurorul sa emita o solutie fie de NUP fie de trimitere in judecata. in cel de-al doilea caz, va urma procesul penal in vedere pronuntarii unei sentinte de condamnare sau achitare.
Fiind vorba de consum de alcool nu cred sa va dea procurorul de caz dreptul de a conduce pana la judecarea cazului. Permisul fiind anulat, puteti sa depuneti actele pt a da examen pt un nou permis numai dupa implinirea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti. Puteti depune o cerere la procurorul de caz prin care sa vi se spuna stuatia dosarului si daca poate fi urgentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului. dosar penal sau nu? bobysb bobysb Buna ziua,ma adresez si eu acestui forum ptr ca nu sunt la curent cu faptele de acest gen. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale ... (vezi toată discuția)
Cat timp trebuie sa astept pana se da o rezolutie in cazul alcoolului la volan? juice juice Buna ziua, Am fost prins baut la volan, 0.5 la mie la proba de etilotest, apoi mi s-au recoltat probe biologice. Din acel moment au trecut 3 luni fara ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa recalcularea alcoolemiei? ady_sabin ady_sabin buna ziua as avea o intrebare : dupa o recalculare a alcoolemiei la iml rezultatele sunt sub 0.8 si inainte erau peste 0.8 care este procedura care urmeaza ... (vezi toată discuția)