avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firma de recuperari creante suna pt datoria unei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firma de recuperari creante suna pt datoria unei persoane decedate

am primit numeroase telefoane din partea unei firme de recuperari datorii ,pentru a-mi sesiza faprtul ca fratele meu decedat in urma cu 3 ANI are o datorie fata de o companie de telefonie ,eu le-am mentionat faptul ca persoana este decedata iar parinii mei nu au stiut de aceasta creanta mai ales ca el a fost o persoana cu propria lui familie ,in momentul de fata ei pretind ca parintii mei sau eu frate sa-i achitam datoria deoarece ne vor trimite in judecata,ce-i de facut?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:20, 13 Decembrie 2011
Asteptati sa va cheme in judecata. In primul rand ca daca fratele este decedat de 3 ani datoria se prescrie in 3 ani; Apoi daca fratele are alta familie acestia sunt mostenitorii fratelui nu dvs si parintii. Mostenitorii eventual preiau datoriile defunctului.
Pot fi obligati la plata datoriei numai mostenitorii acestuia,daca au dezbatut masa succesorala
Avand in vedere termenul mentionat de 3 ani de la deces,este bine sa analizati cu responsabilitate data obligatiei debitului,pentru a verifica daca in cauza nu a intervenit termenul general de prescriptie al datoriilor-prevazut de decretul nr 167/1958

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii Lissa1 Lissa1 Dupa cati ani se prescrie o datorie catre o firma de telefonie mobila ? Dupa cati ani se prescrie o datorie catre o firma care acorda credite ? Dupa cati ... (vezi toată discuția)
Orfan Alin-Ionut Alin-Ionut Sunt orfan de ambii parinti si student in anul 1 la o facultate de stat. Am ramas cu o datorie de pe urma tatalui meu care a decedat acum 4 ani. Am inceput sa ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune djpadrecito djpadrecito Buna seara !!! Am mai scris pe aici legat de o mostenire. Acum vin cu completarile necesare . Suntem 3 frati (am mai ramas 2, deoarece fratele nostru a ... (vezi toată discuția)