avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate asupra imobil cumparat pe credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate asupra imobil cumparat pe credit

Am un apartament cumparat pe credit ipotecar, credit pe care urmeaza sa achit in urmatorii 19 ani. In cazul in care ma casatoresc, sotul mea va putea avea drepturi asupra acestuia, avand in vedere ca voi achita si voi termina creditul in timpul casatoriei.
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 23:51, 16 Decembrie 2011
Va avea un drept de creanta, avand in vedere ca o parte din rate vor fi achitate in timpul casatoriei.
”Viitorii sotii pot alege ca regim matrimonial: comunitatea legala, separatia de bunuri sau comunitatea conventionala” (art 312 noul Cod civil). Asadar, depinde de regimul matrimonial pe care il veti alege impreuna cu viitorul dumneavoastra sot.
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial amuliu amuliu Buna ziua. Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)