avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de închiriere spaþiu locativ în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de închiriere spaþiu locativ în aceeasi zi în care a fost înregistrat la fisc fãrã înºtiinþarea chiriaºului

Bună ziua. V-aş fi recunoscător dacă a-ţi putea face câteva referiri şi la cazul meu.
În aprilie 2008 am încheiat un contract de închiriere al unei camere dintr-un apartament. În aceeaşi zi proprietarul, fără înştiinţarea mea, a reziliat contractul (probabil pentru a nu plăti impozit). Eu am aflat despre contract că a fost reziliat în urmă cu 2 săptămâni (noiembrie 2011). Acest contract este baza legală pentru care îmi era acordată o indemnizaţie de chirie de la locul de muncă. Acum cei de la serviciu, aflând despre contract că este reziliat, vor să-mi impute suma totală acordată în toţi aceşti ani. Menţionez că în contract este prevăzută o clauză în care proprietarul se obligă să mă înştiinţeze cu 30 de zile înainte dacă vrea să rezilieze contractul. Eu neştiind că acest contract a fost reziliat, îmi puteţi spune vă rog cum aş putea să scap de această situaţie ? Vă mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GoguClaudiu , utilizator 16:28, 16 Decembrie 2011
numai in instanta
Buna ziua,

rezilierea contractului de locatiune nu se face la administratia financiara.
Daca proprietarul a declarata la fisc acest lucru - cum ca a reziliat contractul - el a comis o infractiune de fals in declaratii.
Rezilierea unui contract de locatiune implica o comunicare cu chiriasul, fie printr-o notificare fie intr-un alt mod prevazut de contract.Rezilierea mai poate fi dispusa si la instanta de judecata.
Prin urmare, contractul dvs. NU A FOST REZILIATAT.
Explicati acest lucru si la serviciu - acolo trebuie sa existe un jurit care sa intelega aceasta situatie. In cazul in care ei va vor obliga la plata sumelor platite, o vor face in mod nelegal iar dvs veti avea castig de cauza la instanta.

Avocat Costi Boncu
annajanette a scris:

numai in instanta

Ar fi de preferat sa ne facem fiecare meseria lui.....parerea mea.

Avocat Costi Boncu
sunt jurist de meserie si imi mentin parerea ca aceste lucruri nu se vor putea lamuri asa cum ati precizat dvs dl avocat si al doilea rand daca dl Claudiu a aflat ca a fost reziliat contractul sigur stie din surse sigure ca doar nu s-o fi uitat pe vreun calendar si si-a dat cu parerea , deci chiar daca la mijloc este un fals aceste lucruri nu se pot demonstra decat in instanta, pt ca fiecare parte are un un interes contrar ceea ce nu cred ca se va solutiona asa usor pe cale amiabila
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
Într-adevăr ştiu chiar de la Administraţia Financiară că acel contract a fost reziliat, dar nu ştiu ce documente a folosit ca să-l poată rezilia fără înştiinţarea mea prealabilă. La AF era scris ca şi informaţie că pentru rezilierea unui contract de închiriere este nevoie de un act adiţional, o declaraţie pe propria răspundere şi o declaraţie 220 (ultima nu ştiu la ce se referă). Celor de la servici nu am ce să le explic, ei vor documente care să-mi ateste nevinovăţia.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract locatiune ioana lh ioana lh Exista un contract de inchiriere a unui spatiu comercial, incheiat pe o perioada determinata. Locatorul, impotriva vointei locatarul, a inceput sa faca lucrari ... (vezi toată discuția)
Impozit dupa reziliere contract titto titto buna ziua! am si eu o nelamurire si anume: am stat cu contract de chirie 10 luni din 12,acesta sa reziliat de comun acord cu doua luni mai devreme,impozit ... (vezi toată discuția)
Ce sanse credeti ca am sa castig procesul? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, nu stiu daca am postat intrebarea unde trebuia, dar poate imi puteti da un sfat. Parintii mei au facut un contract de inchiriere pe 1 an de zile ... (vezi toată discuția)