avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recalculare alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recalculare alcoolemie

Buna ziua am si o problema..#-o,acum 4 seri am fost si eu oprit de un echipaj de politie,ma`ntorceam de la chindie,precizes k nu am baut decat 4 pahare cu bere la 200ml,mergeam pe un drum public nu stiu dak am mers 100m pana cand ma oprit.ma duceam acasa:(.mi`a facut etilotestul mi`a iesit 0.41ml/g in aerul expirat,,:sorry: sunt la 1 abatere,nu am mai avut antecedente cu politia pana akuma,am permisul de 5 ani..o sa`mi iasa probele de sange peste 0.8?aveti idee?se va tine cumva cont k sunt la 1 abatere si k sunt la limita cu alcoolemia?pot scapa de infractiune?va rog ajutati`ma cu un sfat ..MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 10:42, 15 Decembrie 2011
Rezultatul alcoolemie in sange este in general dublul celui in aerul expirat. Puteti cere o recalculare la institut, in cazul acesta avand reale sanse de a micsora considerent rezultatul initial.
Aveti idee km cat ma costa sa fac recalcularea probelor de sange?si dak fac aceasta recalculare am sanse mari sa`mi iasa alcoolemia sub 0.8ml/g.Si ink ceva dupa ce ti`au luat probele de sange ma duc eu ca le platesc,sau de asta se ocupa politia?am vb q un prieten si cica politia le plateste,eu nu trebuie decat sa astept sa`mi vina citatia acasa...multumesc inca odata pentru raspunsurile date...
Dumneavoastra veti plati numai ceea ce vi se va impune in hotararea instantei. In ceea ce priveste recalcularea alcoolemiei... da... aveti sanse mari sa scada (Ex: rezultat initial 1,0ml/g iar la recalculare 0,8ml/g). Costul acesteia trebuie achitat de catre dumneavoastra. Nu mai stiu exac cat este dar intre 1000 si 1500 ron.
Daca la etilotest a iesit 0,41 si de la momentul ingurgitarii ultimului pahar pana cand ati fost oprit de politie au trecut mai mult de 2 ore atunci proba biologica va iesi sub 0,8 daca nu, veti avea necazuri. Proba biologica daca vreti sa nu asteptati solutionarea dosarului in doi ani de zile atunci e bine s-o platiti dv.
Recoltarea probelor biologice sunt probele de : saliva ,urina ,sudoare ,fecale.
Foarte putini stiu ca sangele nu este o "proba biologica" si deci pteti refuza prelevarea acesteia.
Sangele este un tesut ,iar mai multe tesuturi formeaza un organ. Prelevarea sangelui este echivalentul prelevarii unui organ ,prin urmare se violeaza integritatea corporala a persoanei.
Daca aveti un avocat bun ,puteti contesta rezultatul analizelor ,care a fost facut in mod ilegal (prin prelevare de organ si nu prin proba biologica ,asa cum spune legea)
Iar daca aveti un avocat si mai bun ,puteti da in judecata pe cei care v-au constrans la o prelevare de organ in loc de o proba biologica , violind astfel integritatea corporala ,si cerand leziuni prin introducerea de obiecte (acul in speta) in corpul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Valoarea alcoolemiei ceambur_mircea ceambur_mircea am si eu o mica problema: acum cateva seri inconstienta m-a urcat la volan dupa cateva pahare cu vin si ghinionul mi-a scos in cale un echipaj de la politia ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua! pe 22 sept 2024 am avut un accident cu vatamare corporala, ... Officecj Officecj Buna ziua! Pe 22 sept 2024 am avut un accident cu vatamare corporala, am fost testat, rezultatul fiind 0.62 in aerul expirat. La ce as putea sa ma astept? (vezi toată discuția)