avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valoarea alcoolemiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valoarea alcoolemiei

am si eu o mica problema: acum cateva seri inconstienta m-a urcat la volan dupa cateva pahare cu vin si ghinionul mi-a scos in cale un echipaj de la politia rutiera. am avut 0,48 in aerul expirat si am fost sa mi se recolteze sange...din experienta dumneavoastra, am sanse sa fie pana in 0,8 concentratia in sange???
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:56, 19 Octombrie 2010
In raport de ami multi factori,exista posibilitatea ca valoarea alcoolemiei sa fie la limita intre contraventie si infractiune
In raport de valoarea acesteia ,aveti dreptul sa solicitati recalcularea acesteia
Urmeaza sa vi se comunice rezultatul analiuzelor de laborator privind alcoolemia, rezultate pe care le puteti contesta printr-o solicitare facuta fie la organul de urmarire penala fie la instanta.Alcoolemia este influentata de virsta, starea de sanatate, sex,greutatea corporala, modalitatea de prelevare a probelor biologice (!), evident, cantitatea de alcool ingerata, tipul de bautura consumat precum , timpul scurs de la consuma la depistare si altele. Este de asemenea deosebit de important sa fie calculat corect momentul conducerii ( respectiv al depistarii in trafic) fata de timpul scurs de la consum la prelevare.
Buna ziua.
Am si eu aceeasi problema, tot din inconstienta. In aerul expirat am avut 0.45. Am fost am dat probele de sange si acum sunt intr-o ceata totala.
Asta s-a intamplat pe data de 07.09.2010 si de atunci nu mai stiu nimic de acest caz.Am doar o dovada de la politie in care scrie ca mi-a fost ridicat permisul fiind depistat cu o alcoolemie de 0.45, si atat.A trecut o luna jumatate de atunci si nu am nici un fel de raspuns, nici macar de la testele de sange.
Imi puteti spune care este circuitul desfasurarii acestor procedee ?
Cand primesc un raspuns cu alcoolemia pe care am avut-o in sange, si de la cine imi va venii acest raspuns ? De la politie sau de la INML?
Multumesc mult si astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Lucrarea medicala privind calculul alcoolemiei se trimite de catre IML Politiei.Dv. trebuie sa va interesati acolo daca a sosit si ce valori ale alcoolemiei se retin. Stiti ca in situatia in care depaseste o,8%o fapta este infractiune.Stiu insa ca nu prea sunt bani pentru plata acestor determinari, astfel incit s-ar putea ca din aceasta cauza sa se fi intirziat atit de mult.
Stiu, am citit si eu pe aici, Trag totusi mari sperante sa nu se ajunga acolo, si sa reusesc sa scap doar cu 3 luni suspendare. Oricum, indiferent de situatie, mi-a fost invatare de minte ... nu ma mai sui la volan sub nici o forma daca m-am atins de bautura.

Alte discuții în legătură

Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie, recalculare karlo_cip karlo_cip Buna ziua! Am facut prostia,marea prostie si m-am urcat baut la volan! Alcoolemia in aer expirat a fost 0,45 , iar in sange 1.20 si as dori sa fac ... (vezi toată discuția)
Calcul alcoolemie in sange Pepitto Pepitto Ma puteti ajuta ai pe mine cu calculul pt 350 ml whisky j& b ( 40% alcolemie ) , am 81 de kg. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)