avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie, recalculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie, recalculare

Buna ziua!
Am facut prostia,marea prostie si m-am urcat baut la volan!
Alcoolemia in aer expirat a fost 0,45 , iar in sange 1.20 si as dori sa fac contestatie!
Conteaza timpul care a trecut de cand m-a oprit politia,si cand mi s-a recoltat prima proba de sange??Aceasta este de aprox 40 de minute!
Va multumesc !

Cel mai recent răspuns: ibi2000 , utilizator 15:07, 29 Iunie 2010
Conteaza. Si sunt motive de contestare a alcoolemiei si a face cerere de recalculare. deoarece au trecut 40 min.Normele ordinului MSP nr.376/2006 prevad ca recoltarea trebuie sa se faca in primele 30 minute. Succes. Contestati rezultatul
C red ca cel mai corect ar fi sa solicitati o recalculare a a alcoolemiei conform formulei Widmark:
C=A:G x r
unde:
C=concentratia alcoolului in sange
A=cantitatea de alcool pur exprimata in grame
G=greutatea corporala
r=factorul de difuzie(0,7-barbat;0,6 -femei)

Daca stiti ce sa raspundeti cu privire la consumul de alcoool si la mancare consumata,puteti avea surprize [lacute.
Eu am avut surprize placute la recalculare(0,6 de la 1,5) si de la politie au dat propunerea de scoatere de sub urmarire penala si dupa 1 an si 6 luni am fost trimis in instanta.Parere me e ca nu conteaza de rezultatele de la recalculare ci conteaza de procurorul care se ocupa de dosar.
nu exista in practica contestatia alcoolemiei.se poate cere cu avizul procurorului un calcul retroactiv al alcoolemiei.
nu conteaza in cat timp ati fost dus la recoltare de singe intrucat prin recalculare se afla ce alcoolemie aveati la momentul depistarii,(ora)
referitor la timpul de recoltare este prev.intr-o metodoligie a INML ,30 min dar practic orasul este mare si este imposibil de respectat.in orice caz este irelevant
contestarea alcoolemiei trebuie sa se faca de catre faptuitor, si conteaza orele recoltarii, deoarece timpul de recoltare este prevazut in Ordinul Ministerului Sanatatii 376/2006 si nu in metodologia INML.
Se poate citi Ordinul si normele metodologice la acesta.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
Cabinet de Avocat Todorese Doina, Avocat

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru bautura.... vlad andreea silvia vlad andreea silvia prietenul meu a condus sub influenta alcoolului si a fost prins.i s-a pus etilotestul si a avut 0.42.apoi l-a dus la recoltat de sange si nici pana acum ,adik ... (vezi toată discuția)
Recalcularea alcoolemiei pyl pyl Buna ziua.Am si eu o intrebare ca am tot intrebat multa lume si nu am primit nici un raspuns concret.In luna iulie 2013 am fost oprit in trafic de politie m-au ... (vezi toată discuția)
Neaprobare recalculare alcoolemie sanmih27 sanmih27 Am un prieten care a fost oprit in trafic si a fost testat cu aparatul drager rezultat 0,77 iar la prima proba de sange a iesit 1,60 la intervat de 60 de min ... (vezi toată discuția)