avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat pentru bautura....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat pentru bautura....

prietenul meu a condus sub influenta alcoolului si a fost prins.i s-a pus etilotestul si a avut 0.42.apoi l-a dus la recoltat de sange si nici pana acum ,adik de 1 luna si 2 sapt nu i-a venit rezultatul.problema este ca el este sofer in armata si as vrea sa stiu dk i-ar putea iesii sub 0.80 si dk i-ar iesii peste ce ar trebuii sa faca in acest caz.as dori sa ma consult cu un avocat pt a ma sfatiu.va rog frumos sa imi dati un raspuns cat mai urgent.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 17:57, 27 Decembrie 2009
Din pacate , rezultatul alcoolemiei prietenului dvs. de la probele biologice va indica , cel mai probabil, valori de peste 0,80. iar in aceasta situatie, se va afla sub incidenta legii penale. Asa incat, sansele lui de a nu i se intocmi dosar penal sunt minime, iar sansele de a capata doar o amenda depind de mai multi factori, printre care, evident, lipsa antecedentelor penale.
mie mi s-a intamplat la fel in luna mai .rebuie sa mearga sa afle cat a iesit la sange .daca se cere recalcularea trebuie sa plateasca in jur de 5 mil lei vechi .daca nu plateste o sa plateasca politia dar dureaza ,eu am aflat cat mi-a iesit la sange abia dupa vreo 4 luni si dupa nenumarate drumuri la udriste ,
In mod normal,ar trebui sa solicite recalcularea alcoolemiei la serviciul Medico-legal sau la INML (in Bucuresti).
Alcoolemia se calculeaza dupa dormula: C=A:Gxr,unde,
C=concentratia alcoolului in sange
A=cantitatea de alcool pur exprimata in grame
G=greutate corporala
r=factorul de difuzie(0,7 la barbat:0,6 la femeie)

In functie de raspunsurile pe care le va da comisiei cu privire la cantitatea de alcoo ingurgitata si mancarea consumata,aceasta va deteremina prin formula de mai sus(formula Widmark) alcoolemia soferului.
In functie de aceasta poate fi vorba despre o contraventie sau despre un dosar penal si in aceasta ultima situatie,risca sa isi piarda postul
Va recomand si eu recalcularea probelor biologice.Daca se va dispune trimiterea in judecata(cu o alcoolemie in sange peste 0,80 ), pedeapsa cu inchisoarea poate fi individualizata prin suspendarea conditionata a executarii acesteia , si , in mod obligatoriu, nu veti mai avea dreptul de a conduce pe drumurile publice.
Dupa 1 an de la ramanerea definitiva a acesteia , veti avea, insa , posibilitatea de a va recupera acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)
Am permisul retinut de 2 ani de zile danielp2010 danielp2010 am si eu o nelamurire , in urma cu 2 ani si ceva am avut un accident din care nu au rezultat victime ci doar pagube materiale , a venit politia ma testat ( ... (vezi toată discuția)
Care este procedura mai departe dupa ce am platit taxa de 160 ron tudorflorin tudorflorin Buna ziua ! Am platit taxa de recoltare probe de sange la IML si nu stiu ce trebuie facut mai departe , precizez ca sunt din Bucuresti . Trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)