avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recalcularea alcoolemiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recalcularea alcoolemiei

Buna ziua.Am si eu o intrebare ca am tot intrebat multa lume si nu am primit nici un raspuns concret.In luna iulie 2013 am fost oprit in trafic de politie m-au pus sa suflu in drager mi-a iesti 0.77 mg/litru alcool in aerul expirat am fost si mi s-au recoltat doua probe de sange la diferenta de o ora.Rezultatul de la INML mi-a venit 1.60 si 1.40.Mi-a fost trimis dosarul la Parchet iar Parchetul nu mi-a aprobat recalcularea la sange.Eu as vrea sa stiu daca recalcularea sangelui este un drept al meu sau nu in contextul in care am dat doua probe de sange la interval de o ora iar din momentul cand am fost oprit si am suflat in drager au trecut 50 de minute pana la recoltare primei probe, nu am provocat nici un accident si nici o tamponare.Va multumesc anticipat.
Calculul retroactiv se poate solicita de dvs sau de organul de urmarire penala in situatia in care de la momentul depistarii in trafic si prelevarea primei probe biologice au trecut mai mult de 30 de minute, si exista dubii in privinta alcoolemii pe care ati avut-o in momentul depistarii.
Termenul de 30 de minute, este un termen de recomandare care rezulta din ORDINUL Nr. 376 din 10 aprilie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice privind prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii intoxicaţiei etilice şi a stării de influenţă a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora asupra comportamentului conducătorilor de autovehicule şi tramvaie.
Mai trebuie sa stiti dvs ca rezultatul obtinut in urma calculului retroactiv are caracter strict teoretic si nu poate fi considerat ca avand valoare certa din punct de vedere medico-legal, valoarea indubitabila de proba stiintifica obiectiva si certa care exprima imbibatia reala este numai cea determinata prin analiza sangelui din momentul prelevarii.
Calculul retroactiv in functie de situatia de fapt poate fi in favoare dvs sau poate sa nu va ajute deloc iar valoarea alcoolemiei sa iasa mai mare decat prima proba de sange.
Oricum la valoarea pe care ati avut-o in sange sansele sa nu fiti trimis in judecata sunt foarte mici, iar faptul ca pana acum nu ati apelat la un aparator le diminueaza de tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neaprobare recalculare alcoolemie sanmih27 sanmih27 Am un prieten care a fost oprit in trafic si a fost testat cu aparatul drager rezultat 0,77 iar la prima proba de sange a iesit 1,60 la intervat de 60 de min ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice danut6666 danut6666 In primul rand vrea sa multumesc celor care ami vor raspunde si mie la o intrebare lagat de un eveniment rutier, Am mai vazut cateva persoane pe forum in ... (vezi toată discuția)
Durata mare clasare dosar in urma retinerii permisului pentru alcool 0.42 in sange BogdanCbi BogdanCbi In urma cu aproape un an 08 iunie 2014 mi-a fost retinut permisul in urma unui control in trafic in care s-a stabilit ca am consumat alcool. Valoarea pe ... (vezi toată discuția)