Am un prieten care a fost oprit in trafic si a fost testat cu aparatul drager rezultat 0,77
iar la prima proba de sange a iesit 1,60 la intervat de 60 de min 1,40 rezultat constatat de imml bucuresti
,conform legii prietenul meu avea drepreptul la recalculare si nu i sa aprobat de parchet?
este sau nu constitutional si legal aprobarea de catre parchet recalculatea probei de sange
avand in vedere ca prietenului meu i s-au recoltat 2 probe de sange iar din momentul cand a suflat in drager
si pana la recoltarea primei probe biologice de sange au trecut 50 min si conform un ordin
al ministerul sanatatii ce trece peste 30 min de cand a fost testat cu drager si pana la prima proba de sange ,are dreptul la recalcularea probelor biologice,mentionez ca prietenul meu lucreaza la m.a.i.
va multumes.
Poate sa faca plangere importriva actelor procurorului, sau sa mai faca inca o cerere de calcul retroactiv.
In orice caz, nu cred ca va ajuta acest calcul, deoarece valoarea de 0,77 este aproape jumatate din 1,60 (prima recoltare), adica o valoare corecta. Din contra, in raportul de expertiza medico-legala va scrie ca la data opririi in trefic, prietenul dvs. a avut 1,80 in sange, deoarece alcoolemia era in scadere.
Ordinul 376/2006 prevede in termeni de recomandare faptul ca prima prelevare se efectuează de preferinţă într-un interval de timp de până la 30 de minute de la producerea evenimentului care a determinat solicitarea prelevării de sânge. Calculul retroactiv trebuie sa-l faceti in functie de situatia de fapt si daca considerati ca va poate fi benefic, puteti sa aveti surpriza sa va iasa o valoare mai mare avand in vedere descrierea dvs.
Recalcularea alcoolemiei
pyl
Buna ziua.Am si eu o intrebare ca am tot intrebat multa lume si nu am primit nici un raspuns concret.In luna iulie 2013 am fost oprit in trafic de politie m-au ... (vezi toată discuția)
Legislatie
kacio
Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)