Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am refuzat-o pe motiv ca mi-a fost rau (si chiar mi-a fost rau).Acum pot fi invinuit de refuzul probelor biologice???
Va mutumesc!
Nu puteti fi invinuit,problema este ca nu se mai poate efectua calculul retroactiv,proba care in anumite imprejurari poate v-ar fi ajutat.
ART. 194 HG1391/2006
(1) Pentru determinarea alcoolemiei se recoltează două probe biologice la interval de o oră între prelevări. În cazul refuzului de prelevare a celei de-a doua probe biologice nu se efectuează calculul retroactiv al alcoolemiei.
(2) Refuzul persoanei examinate de a i se recolta cea de-a doua probă biologică se consemnează în procesul-verbal de prelevare.
Multumesc d-le Razvan dar ca sa inteleg si eu mai bine ar trebuii sa va spun mai detaliat dosarul meu: Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie ce depasea limita legala.Dupa 2 ore dupa ce mi s-au recoltat doua probe de sange , am fost depistat din nou unde am fost condus la spital recoltandumi-se doar o proba de sange pentru ca mi se facuse rau si am declarat acolo la spital ca nu mai sunt in stare sa dau si a doua proba de sange.Am facut recalcularea la prima proba de sange la institutul medico-legal Mina Minovici unde raspunsul mi-a venit 0,80.La a doua proba de sange nu mi s-a aprobat pentru ca nu aveam decat o proba de sange .
Ce mi se poate intampla acum daca la al doilea dosar nu am decat o proba de sange , ma poate acuza de refuz???
Multumesc mult! :)
ART. 87
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Alte discuții în legătură
Alcool la volan
kacio
Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)