avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legislatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legislatie

Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am refuzat-o pe motiv ca mi-a fost rau (si chiar mi-a fost rau).Acum pot fi invinuit de refuzul probelor biologice???
Va mutumesc!
Cel mai recent răspuns: kacio , utilizator 23:46, 29 Decembrie 2012
Nu puteti fi invinuit,problema este ca nu se mai poate efectua calculul retroactiv,proba care in anumite imprejurari poate v-ar fi ajutat.
ART. 194 HG1391/2006
(1) Pentru determinarea alcoolemiei se recoltează două probe biologice la interval de o oră între prelevări. În cazul refuzului de prelevare a celei de-a doua probe biologice nu se efectuează calculul retroactiv al alcoolemiei.
(2) Refuzul persoanei examinate de a i se recolta cea de-a doua probă biologică se consemnează în procesul-verbal de prelevare.
Multumesc d-le Razvan dar ca sa inteleg si eu mai bine ar trebuii sa va spun mai detaliat dosarul meu: Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie ce depasea limita legala.Dupa 2 ore dupa ce mi s-au recoltat doua probe de sange , am fost depistat din nou unde am fost condus la spital recoltandumi-se doar o proba de sange pentru ca mi se facuse rau si am declarat acolo la spital ca nu mai sunt in stare sa dau si a doua proba de sange.Am facut recalcularea la prima proba de sange la institutul medico-legal Mina Minovici unde raspunsul mi-a venit 0,80.La a doua proba de sange nu mi s-a aprobat pentru ca nu aveam decat o proba de sange .
Ce mi se poate intampla acum daca la al doilea dosar nu am decat o proba de sange , ma poate acuza de refuz???
Multumesc mult! :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2012
kacio, utilizator
Pai v-am raspuns deja,nu.
Atunci care este invinuirea mea ?????
ART. 87
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie peste limita legala kacio kacio Revin dupa noua luni cu o noua intrebare.Am fost depistat in trafic cu o alcoolemie peste limita legala cu aproape mai mult decat dublul limitei legale .Ceva ... (vezi toată discuția)
Pot solicita recalcularea? Bouu Bouu Acum 4 luni am fost despistatcu o alcoolemie de 1,1 in aerl expirat , dupa ce mi s-au recoltat probe de sange mi s-a eliberat o dovada fara drept de a mai ... (vezi toată discuția)