Revin dupa noua luni cu o noua intrebare.Am fost depistat in trafic cu o alcoolemie peste limita legala cu aproape mai mult decat dublul limitei legale .Ceva am simtit ca nu e in regula , stiiam cat alcool consumasem si am cerut o recalculare care mi-a venit raspunsul 0,80 ml la limita legala . Dupa 3 ore de la ridicarea probelor de sange eu stiind ca nu aveam atata alcoolemie , am plecat din nou unde am fost oprit din nou de organele de politie (mi se eliberase o dovada fara drept de circulatie).Am plecat pentru ca trebui sa ajung la cineva la spital . Mi s-a intocmit din nou dosar penal , am fost condus la recoltarea altor probe de sange dupa ce mi s-a recoltat o proba , mi-a fost cam rau , si nu am mai vrut sa dau a doua proba de sange , politistul a spus ca e de ajuns una . Dosarele mi s-au conexat , mi-a venit recalcularea (tinand cont ca am platit 2 recalculari , nu mi s-a facut decat una pentru ca la a doua nu aveam decat oproba de sange ) . Acum politistul de ancheta ma tot amana si mi spune ca o sa ma invinuieasca de refuz . Ce pot sa patesc in cazul asta ?
In opinia mea refuzul recoltării celei de a doua probe biologice nu constituie infracțiunea prevăzută de art. 87 alin. (5) din OUG nr. 195/2002 singura consecinta este imposibilitatea efectuării calcului retroactiv al alcoolemiei asa cum prevede art. 194 alin. (1) din HG1391/2006 , ramanand ca organele judiciare sa aprecieze alcoolemia in raport de prima prelevare.
In decursul celor 3 ore de la ridicarea probelor de sange at-i mai consumat alcool ? Oricum se poate presupune, deci motivul refuzului pentru un nou test este pe bune sub semnul intrebarii.
Legislatie
kacio
Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)