avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie peste limita legala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie peste limita legala

Revin dupa noua luni cu o noua intrebare.Am fost depistat in trafic cu o alcoolemie peste limita legala cu aproape mai mult decat dublul limitei legale .Ceva am simtit ca nu e in regula , stiiam cat alcool consumasem si am cerut o recalculare care mi-a venit raspunsul 0,80 ml la limita legala . Dupa 3 ore de la ridicarea probelor de sange eu stiind ca nu aveam atata alcoolemie , am plecat din nou unde am fost oprit din nou de organele de politie (mi se eliberase o dovada fara drept de circulatie).Am plecat pentru ca trebui sa ajung la cineva la spital . Mi s-a intocmit din nou dosar penal , am fost condus la recoltarea altor probe de sange dupa ce mi s-a recoltat o proba , mi-a fost cam rau , si nu am mai vrut sa dau a doua proba de sange , politistul a spus ca e de ajuns una . Dosarele mi s-au conexat , mi-a venit recalcularea (tinand cont ca am platit 2 recalculari , nu mi s-a facut decat una pentru ca la a doua nu aveam decat oproba de sange ) . Acum politistul de ancheta ma tot amana si mi spune ca o sa ma invinuieasca de refuz . Ce pot sa patesc in cazul asta ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: tibiolah , utilizator 09:25, 20 Noiembrie 2012
Probabil ca sa va puna sub invinuire si veti fi condamnat.
Greu de spus daca cu suspendare sau cu executare.
Depinde si cat va iesi alcolemia.
In opinia mea refuzul recoltării celei de a doua probe biologice nu constituie infracțiunea prevăzută de art. 87 alin. (5) din OUG nr. 195/2002 singura consecinta este imposibilitatea efectuării calcului retroactiv al alcoolemiei asa cum prevede art. 194 alin. (1) din HG1391/2006 , ramanand ca organele judiciare sa aprecieze alcoolemia in raport de prima prelevare.
In decursul celor 3 ore de la ridicarea probelor de sange at-i mai consumat alcool ? Oricum se poate presupune, deci motivul refuzului pentru un nou test este pe bune sub semnul intrebarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie kacio kacio Buna seara.Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,82 in areul expirat , am fost condus la spital , mi s-a recoltat o proba de sange iar a doua am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua si autor va rog.... ContSters85287 ContSters85287 stie cineva vreo poveste buna care sa contina reteta cu alcoolul ingerat sa mi foloseasca la recalcularea alcoolemiei?la sange mia iesit 0,95 si 0,80 la a ... (vezi toată discuția)
Pot solicita recalcularea? Bouu Bouu Acum 4 luni am fost despistatcu o alcoolemie de 1,1 in aerl expirat , dupa ce mi s-au recoltat probe de sange mi s-a eliberat o dovada fara drept de a mai ... (vezi toată discuția)