avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inconstienta-alcoolul la volan-necazuri mari
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inconstienta-alcoolul la volan-necazuri mari

Buna ziua,ajutati-ma va rog cu o problema.
Acum 2 saptamani am iesit dimineata din tura de noapte,fiind ziua mea in ziua respectiva,am baut cu colegii in intervalul 8.30-10.00 trei beri si 100 ml aperitiv.
Acasa am mai consumat in intervalul 11.30-14.00 doua beri si 50 ml de tuica.
La ora 15.20 am plecat cu masina,iar la 15.40 am fost oprit in trafic de pol.
Am suflat in aparat si mi-a iesit 0,35.Nu intru in amanunte dar la ora16.30 mi s-a recoltat prima proba de sange,mi-a iesit 1,60, iar la a doua proba 1,30.
Problema mea este urm:-este posibil sa iasa aceste diferente de valori in urma a ceea ce am consumat?La calculul retroactiv ce valoare ar putea sa-mi iasa,mai mari sau mai mici?In ziua respectiva nu am consumat alimente.
Multumesc mult celor ce vor dori sa-mi raspunda.#-o
Cel mai recent răspuns: bugiualina , utilizator 15:46, 24 Ianuarie 2011
Da, calculele par corecte. Alcoolul din sange incepea sa se elimine si depinde de greutate, starea sanatatii, etc. La un eventual calcul retroactiv, in principiu ies valori mai mari, aproximatin 1,80-1,90.
Totusi,o mare nelamurire pe care o am,in aer n-ar fi trebuit sa-mi iasa mai mult fata de cat mi-a iesit,respectiv 0,35?
Daca recoltarea se face in timp relativ scurt de la proba cu etilotestul, in sange valoarea este aprox. dubla fata de aerul respirat.
Intre timpul probei cu fiola si prelevarea de probe biologige, la dvs. a trecut o ora, timp in care alcoolul s-a mai absorbit in sange, si de aceea valoarea a fost asa mare.
La proba a doua, peste inca o ora, deja erati in eliminare, si a iesit mai putin.
Faptul ca nu ati mancat nimic si probabil aveti si o constitutie corporala mai slaba, a dus la aceste diferente.
Orice calcule ati facea, peste 0,80 limita contraventie/infractiune va iese sigur.
In aceste conditii, nu prea va ajuta calculul retroactiv.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Va multumesc pentru raspuns,legat de constitutia corporala am 1,78 inaltime si 80 kg.Stiu ca nu conteaza asta la calc. retroactiv,dar atunci eram dupa o tura de noapte la servici,aveam in jur de 38 ore nedormite.
M-am uitat pe forumuri la zeci de cazuri dar dar n-am vazut nici o valoare mai mare de dublu,cel mult cu o marja foarte mica.
In speta,la mine a fost de 4 ori diferenta aer-prima proba,respectiv 0,35 aer--1,60 prima proba.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
cristeadan71, utilizator
cristeadan71 a scris:

Va multumesc pentru raspuns,legat de constitutia corporala am 1,78 inaltime si 80 kg.Stiu ca nu conteaza asta la calc. retroactiv,dar atunci eram dupa o tura de noapte la servici,aveam in jur de 38 ore nedormite.


Ba conteaza f. mult, pentru ca alcoolul se calculeaza pe kg corp.
Si cel mai important, nu ati mancat nimic.

Alte discuții în legătură

Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in interval de 2 ore și jumătate axprosimativ am ... Juanyto80 Juanyto80 Buna ziua. In interval de 2 ore și jumătate axprosimativ am consumat 2 pahare cu vin si 2 beri de 500 ml - 0,5 alc. Menționez ca am și mâncat cam la 12 ... (vezi toată discuția)