avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002)

Buna ziua
Astazi am primit pronuntarea dosarului si nu am inteles in totalitate verdictul.
Aceasta este hotararea:

"În temeiul art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002, în condiţiile art. 3201 alin. 7 C.p.p., condamnă pe inculpatul I E L pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală, la pedeapsa de 1 an închisoare. Face aplicarea dispoziţiilor art. 71 rap. la art. 64 lit. a şi b Cod penal, cu excepţia dreptului de a alege. În baza art. 81 şi 82 C. pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o perioadă de 3 ani, termen de încercare. În baza art. 71 alin. 5 C. pen. suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare de mai sus. În baza art. 359 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 C. pen., privind revocarea suspendării condiţionate în cazul săvârşirii unei alte infracţiuni în termenul de încercare. În baza art. 191 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul să plătească statului suma de 250 lei, cheltuieli judiciare, din care suma de 200 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, urmează a fi avansată către Baroul Argeş din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare."

Puteti sa ma ajutati sa-mi explicati mai exact, pe intelesul tuturor.
Dreptul de a da de permis din nou este dupa 3 ani din data de azi sau din data de cand am fost oprit de politie

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:23, 15 Decembrie 2011
Dreptul de a da din nou de permis este dupa perioada de 1 an de la data comunicarii. Termen de 3 ani aveti perioada de incercare iar in cazul comiterii unei infractiuni vi se cumuleaza pedeapsa pe care initial ati avut-o cu suspendare.
Ati fost condamnat la o pedeapsa de 1 an inchisoare insa a carei executare a fost suspendata conditionat pe perioada termenului de incercare care este de 3 ani si care se va calcula de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Acest termen de incercare este compus din cuantumul pedepsei aplicate de 1 an la care se adauga un interval de 2 ani prevazut de art.82 c.pen. deci total 3 ani.
Prin acel art 83 c.pen.instanta va atrage atentia ca in situatia in care veti savarsi o alta infractiune in cursul termenului de incercare, se va revoca beneficiul suspendarii conditionate si se va dispune executarea in intregime a pedepsei in regim de detentie, iar aceasta pedeapsa nu se va contopi cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune.

In privinta permisului de conducere, va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Hotararea dvs. va fi defintiva la data expirarii termenului de recurs ( daca nu se va declara recurs) , iar daca se va declara , la data solutionarii deciziei instantei de recurs.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Ati fost condamnat cu suspendare si vi s-a anulat permisul. Il puteti obtine printr-un nou examen la trecerea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau de permis dupa 1 an cu suspendare??? iorgalaurentziu iorgalaurentziu Buna ziua Am fost condamnat la 1 an cu suspendare si doresc sa redobandesc persmiul de conducere. Pot sustine examenul sau trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu dupa cat timp pot sa obtin permisul de conducere? girleanu girleanu Tip solutie: Soluţionare penal Solutia pe scurt: În temeiul art. 86 al. 1 din O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu aplic. art. 3201 C.p.p., condamnă ... (vezi toată discuția)