avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendarea condiþionatã a executãrii pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendarea condiþionatã a executãrii pedepsei

Prietenul meu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, accident de masina. Va rog sa imi spuneti daca ar avea sanse in cazul in care ar inainta cerere pentru suspendarea condiţionată a executării pedepsei (art 81). Daca nu , ce alte sanse ar avea pentru micsorarea pedepsei cat mai mult. Multumesc
Cel mai recent răspuns: id_store , utilizator 22:01, 17 Decembrie 2011
nu exista o asemenea posibilitate ca si act independent. suspendarea conditionata sau sub supraveghere a pedepsei se solicita si se dispune numai la pronuntarea sentintei de condamnare (iar ulterior in apel/recurs).
Singura posibilitate este sa faceti apel/recurs in care sa solicitati redozarea pedepsei si dispunerea suspendarii executarii insa trebuie sa stiti ca aceasta suspendare este strict la latitudinea judecatorului - tot ce puteti face este sa incercati sa il impresionati prin reliefarea circumstantelor personale favorabile ale inculpatului. un avocat stie ce sa faca.
Aceasta sentinta s-a dat in urma recursului acuzatorilor si a apelului nostru, deci este definitiva. Sa inteleg ca in acesta situatie nu se poate aplica suspendarea conditionata? Dar din punct de vedere al gratierii ce parere aveti ? El nu are antecedente si in acest moment face ore de munca.
ori este recurs ori este apel. nu este acelasi lucru. daca este apel, mai aveti sansa recursului.
nici o sansa ptr gratiere.
Solutie: decizia penală nr. 3 - Admite recursurile declarate de părţile civile ... şi ..., casează în parte sentinţa penală nr.2011 pronunţată de Judecătoria sectorului 1 Bucureşti şi rejudecând în fond : Majorează pedeapsa aplicată inculpatului de la 1 an şi 4 luni la 3 ani închisoare . Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei recurate . Respinge ca nefondat recursul declarat de inculpatul şi îl obligă la 250 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 2011.
A inceput deja executarea pedepsei. De ce nu ar fi sanse pentru gratiere?
Din pacate nu prea mai aveti ce sa faceti decat sa asteptati termenul pentru liberare conditionata.

Alte discuții în legătură

Recurs - explicatie sentinta geo-vem geo-vem Dispus rejudecarea Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate cererile formulate de recurentul parte vătămată şi civilă M.N. şi recurentul inculpat D.S ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei mai duce la executarea acesteia in termenul de incercare? desirelia75 desirelia75 Casează sentinţa penală recurată şi rejudecând dispune : Reduce de la un an închisoare la 6 ( şase) luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului ... (vezi toată discuția)
Va rog din suflet un raspuns! condamnare cu suspendare anamaria184 anamaria184 Sotul meu a avut un accident rutier in care a decedat o persoana,si vatamarea altei persoane, acum 3 ani si in sfarsit s-a dat sentinta dupa multe asteptari. A ... (vezi toată discuția)