avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cale vanzare bunuri pe okazii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cale vanzare bunuri pe okazii

Buna ziua,

Ma intereseaza sa incep o mica afacere de revanzare a unor bunuri (in special articole pt copii: jucarii, hainute, articole de igiena) achizitionate de pe site-uri din UE (Amazon, ebay, debehams, mothercare etc).

Ca si cale de vanzare as folosi in special site-uri gen okazii.ro.

1. Care ar fi calea legala de vanzare a acestor produse?
2. In cazul in care infiintez un PFA care ar fi codul CAEN aferent acestui tip de activitate?
3. Pot vinde produsele prin PFA (sau II) dar acestea sa fie achizitionate din UE pe persoana fizica (pe numele titularului PFA sau II)?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:25, 16 Decembrie 2011
cel mai bine ar fi sa va faceti srl
Eu ma gandesc sa fac treaba asta ca un hobby si pt a cumpara niste produse ceva mai ieftine pt copii mei. Dar daca la un moment dat prind un superdiscount nu strica sa cumpar mai multe bucati, dintre care unele sa le valorific (ies mai ieftin si la transport). Cifra mea de afaceri ar fi undeva pana in 20.000 Euro/an.
Va recomand sa va infiintati PFA. Detalii infiintare aici: [ link extern ]
Cod CAEN pretabil: 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pet shop online pfa Marrgot Marrgot Buna ziua! Am deja un PFA si as dori sa deschid un pet shop online tot pe acest PFA. Pet shopul va comercializa doar accesorii (jucarii, articole de igiena, ... (vezi toată discuția)
Cod caen magazin electronice maiuca maiuca Buna ziua, as dori sa deschid un magazin de electronice, electrocasnice, jucarii. Produsele figureaza ca fiind second-hand, doresc sa le import si sa le vand ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen srl-d savurazvan savurazvan buna ziua. am infiintat recent un srl-d cu activitatea principala 4532. cand am ajuns la anaf sa inregistrez firma ca platitoare de tva mi-au zis ca pentru ... (vezi toată discuția)