avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista CCM ramura comert 2011?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista CCM ramura comert 2011?

Buna seara,

Ceea ce am putut gasi a fost,Contract colectiv de muncă la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010 inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu nr. 42/01/11.02.2010.
Intrebarea ar fi daca exista un alt CCM ramura comert 2011 care sa-l anuleze pe cel la care am facut referire mai sus,sau cel din 2010 este valabil?


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 15 Decembrie 2011
CCM ramura comert si-a prelungit valabilitate, potivit art.4 alin.2 din acest contract, pana in februarie 2012 ...
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca in lista angajatorilor(lista de la finalul CCM) care au semnat acest CCM pe ramura comert angajatorul meu nu se regaseste,asta inseamna ca nu este obligat sa respecte acest CCM?
Conform unei adrese primite de la Ministerul Muncii NU exista CCM comert, prevederea de prelungire automata a vechiului CCM nu este legala.
Adresa emisa de MM nu are niciun efect juridic , intrucat tot MM a emis o astfel de adresa acre spune ca valabilitatea ccm la nivel de armura comert s-a prelungit pana in februarie 2012 ...

@ danuttunad
Daca cititi mai bine ccm la nivel de armura comert veti observa la art.3 din CCM urmatoarele:
Art. 3. - (1) Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte după cum urmează:
a) pentru toti salariaţii încadraţi în toate unităţile din ramura comerţ pentru care s-a încheiat prezentul contract colectiv de muncă, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, român sau străin/mixt), care sunt prezentate în Anexa nr. 3 la prezentul contract, sau dacă au ca domeniu principal de activitate comerţul, alimentaţia publică, distribuţia, închirierea
bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc şi pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92
.....

Prin urmare, daca angajatorul dvs are ca obiect de activitate principal comerţul, alimentaţia publică, distribuţia, închirierea bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc şi pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92, atunci ii sunt aplicabile prevederile acestui ccm ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm pe ramura comert beatrice culda beatrice culda Buna ziua, Stiind prevederile CCM pe ramura Comert care mai este in vigoare pana la incheierea unui nou contract: \" [i]Art. 3. - (1) Clauzele ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura comert florica09 florica09 Sunt in preaviz de la o societate care se ocupa de comert. Daca societatea nu a semnat nici un contract colectiv pe ramura de comert, pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : contractul colectiv de munca la nivel de ramura se aplica la activitatea principala (caen 4941 ... (vezi toată discuția)