avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere cheltuieli PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere cheltuieli PFA

Buna ziua,
As dori sa stiu daca in cazul deducerii cheltuielilor PFA exista vreo limita procentuala maxima raportata la incasari. Am auzit vehiculandu-se zvonul ca ar exista o limita de maxim 60% din incasari, este adevarat? De asemenea as dori sa stiu daca un PFA il poate factura pe un alt PFA si daca acesta din urma isi poate deduce suma respectiva pe chetuieli.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ccostras , utilizator 08:28, 23 Aprilie 2013
Nu exista nicio limitare de acest gen; totusi in privinta cheltuielilor exista unele limitari in functie de ce tip de cheltuieli vorbim.
PFA poate factura altui PFA, cheltuielile au regimul explicat mai sus.
Unde pot gasi ce categorii pot deduce si in ce limite? In cazul de fata este vorba de reparatii si mentenanta pentru calculatoare si echipamente de telecomunucatii. Care este situatia aici? Multumesc.
Cheltuielile deductibile, deductibile limitat si nedeductibile le gasiti in art. 48 din Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare.
Pentru un PFA in domeniul IT, pot deduce cheltuieliile cu transportul (bilet tren, autocar, avion)?
Da, daca deplasarea s-a facut in interesul serviciului, pe baza ordinului de deplasare si biletelor de transport.

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli deplasare pfa lianar lianar Buna ziua, Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna) Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala deductibila - bon de taxi Soonia Soonia Buna ziua Vreau sa va intreb ce se intampla cu bonurile de taxi, se pot introduce in registru de casa ca si cheltuiala deductibila? Mi s-a zis ca doar ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa in partida simpla george16 george16 am si eu un pfa ,profesii liberale ,sistem real ,la care platesc impozit pe venit de 16% din venit net.Nelamurirea mea este in legatura ... (vezi toată discuția)