avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... am vindut masina.mai pot recupera taxa auto?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

am vindut masina.mai pot recupera taxa auto?

in ianuarie 2010 am platit taxa (83 milioane la acea data) la o masina pe care ulterior am vandut-o. Mai pot recupera taxa de poluare? Care sunt pasii de urmat in cazul acesta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:16, 15 Decembrie 2011
Pentru a recupera sumele achitate in contul taxei de prima inmatriculare, trebuie sa parcurgeti
 Primul pas este inregistrarea unei petitii la Directia Generala de Finante Publice Judetene, prin intermediul careia se sustine ca taxa este contrara dreptului comunitar si discriminatorie si se solicita restituirea ei, actualizata cu dobanda legala pana la data platii. La cerere se va anexa totodata si chitanta care atesta plata taxei de prima inmatriculare.
Reprezentantii Fiscului vor fi obligati sa raspunda la aceasta cerere in cel mult 30 de zile. Raspunsul va fi mai mult ca sigur negativ.
 Odata obtinut acest raspuns negativ, cel care solicita returnarea taxei trebuie sa intocmeasca o cerere de chemare in judecata a DGFP, pe care o va depune la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului unitatii administrative de domiciliu.
In cererea de chemare in judecata se va solicita anularea actelor administrative fiscale emise in momentul achitari taxei de prima inmatriculare, obligarea DGFP la restituirea banilor si suportarea de catre stat a cheltuielilor de judecata.
 Daca Tribunalul admite cererea, tot demersul se poate incheia cu recuperarea banilor numai daca DGFP nu face recurs.
In cazul in care Curtea de Apel va respinge recursul, aceasta instanta va investi hotararea cu formula executorie, iar reclamantul va solicita restituirea taxei.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce dodumente sunt neceasare pentru recuperarea taxei de poluare la auto in leasing? szani szani Buna ziua As dori sa stiu ce documente trebuie sa depun si unde pentru recuperarea taxei de poluare achitata la autoturismele aflate in leasing multumesc ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare butnarsimonaelena butnarsimonaelena In octombrie 2007 am achizitionat pe firma un ford mondeo, in leasing, si in noiembrie 2007 am achitat taxa de prima inmatriculare pe care nu am recuperat-o. ... (vezi toată discuția)
Imi pot recupera taxa de prima inmatriculare trutaanca trutaanca imi pot recupera taxa de prima inmatriculare pentru un autoturism inmatriculat in romania la data de 20 noiembrie 2008 daca dau statul in judecata? (vezi toată discuția)