avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa ma ajutati cu un sfat!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa ma ajutati cu un sfat!!!

Buna ziua!
Am nevoie de un sfat, practic nu mai stiu cum sa procedez.
Asadar:
- in 2006, sora mea a fost convinsa de 2 amici sa zic, sa vorbeasca cu parintii mei, ca sa puna apartamentul garantie pentru ca cei doi sa obtina un credit de la o banca. Au reusit sa-i convinga, prin urmare cei doi au facut un credit de 45 mii euro, pentru o perioada de 25 de ani. Parintii mei au facut la notar un contract de ipoteca de rang I.
- in 2007 tatal meu a decedat;
- mentionez ca n-am stiut nimic despre acest imprumut pana in 2009, cand a decedat si sora mea, cu aceasta ocazie am aflat despre toate, precum si ca cei doi nu mai plateau ratele, o parte din ele fiind platite de sora mea, cat a mai putut...
- in 2011, in aprilie, a decedat si mama;
- luna asta am pierdut si apartamentul, banca a obtinut suma de 38 mii euro, imprumutul nu a fost acoperit.
Exista posibilitatea sa fiu obligat sa achit restul de bani la banca? Mentionez ca sora mea are 2 copii, practic mostenitori am fi eu, copii si cumnatul. In 2010 am apelat la un avocat, care m-a sfatuit sa fac succesiunea dupa tata, apoi am facut o plangere penala impotriva celor care au luat creditul, dar nu s-a rezolvat nimic.
As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate sa recuperez prejudiciul?
Va multumesc!!!

Alte discuții în legătură

Apartamentul parintilor ipotecat si sorã avarã CristinaStoicescu CristinaStoicescu Buna ziua, Va rog sa ma scuzati, va multumesc. Ma numesc Cristina, am 31 de ani si locuiesc in Bucuresti impreuna cu parintii mei. Sunt casatorita si am ... (vezi toată discuția)
Contract de ipoteca rang i maryus777 maryus777 Buna ziua, Intampin o problema din care nu stiu daca este scapare. In luna mai am postat un subiect referitor la drepturile de mostenire ale fratilor. Luni ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit irina_p irina_p Buna ziua, as dori un raspuns la situatia in care se afla sora mea. Sora mea si cumnatul meu au facut un imprumut la nabca in 2007 apoi au plecat in ... (vezi toată discuția)