avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contract de concesiune teren, conflict de interese
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contract de concesiune teren, conflict de interese

Buna ziua !
Numele meu este Ninel , si sint consilier in cadrul Consiliului local al unei comune. M am comfruntat cu urmatoarea problema.
Am primit o solicitare din partea unui cetatean privind concesionarea unui teren aflat in domeniul privat al comunei. In cadrul sedintei de consiliu (la care am participat si votat ) s a hotarit in unanimitate sa se concesioneze terenul, fapt pentru care s a trecut la realizarea studiului de oportunitate, anunt, licitatie etc.
Am hotarit impreuna cu familia sa ne prezentam la licitatie drept pentru care sotia si sora au cumparat caietele de sarcini si s au prezentat la licitatie.
Eu nu am facut parte din comisia de licitatie . Sora mea a fost declarata cistigatoare.
Acum bineinteles ca cel care a pierdut invoca incompatibilitatea si comflictul de interese . (eu am studiat legea si cred ca nu poate fi vorba de asta).
Culmea este ca cel care face acum contestatie nu a respectat conditia de participare la licitatie in sensul ca nu a prezentat cazierul ci doar o nota de inregistrare de la politie pe motiv ca nu ia eliberat politia mai devreme de 3 zile cazierul (de parca nu putea sa mearga cu 7 zile inainte.). Acest lucru a fost trecut cu vederea de catre comisia de licitatie................. dar la dosarul licitatiei nu se afla cazierul acestuia.
Intrebare :1. Poate fi vorba in conditiile de mai sus de comflict de interese sau incompatibilitate?
2. Are aceasta persoana calitatea de a face contestatie atita vreme cit EA insasi nu a respectat conditia de participare la licitatie?
Va multumesc !:D
Cel mai recent răspuns: ninel777 , utilizator 23:16, 21 Decembrie 2011
2.daca i-a fost acceptat dosarul nu se mai anuleaza intrucat se considera ca a fost verificat si intrunea conditiile, poate numai prin justitie sa atacati acest lucru
annajanette a scris:

2.daca i-a fost acceptat dosarul nu se mai anuleaza intrucat se considera ca a fost verificat si intrunea conditiile, poate numai prin justitie sa atacati acest lucru


ok !multumesc ! dar in legatura cu incompatibilitatea si comflictul ?
ninele..."comflictul" exista...si e mare....:)
in calitate de consilier local, ai auzit vreodata, de art. 46 din legea nr. 215/2001? (presupunand ca stii ce zice magaria aia de lege....)
cu tot respectul cred ca esti total pe dinafara! sau poate ai facu referire la o lege din alt stat! Iata ce zice articolul despre care pomenesti tu:Art. 46. - (1) În exercitarea atribuţiilor ce îi revin consiliul local adoptă hotărâri, cu votul majorităţii membrilor prezenţi, în afară de cazurile în care legea sau regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului cere o altă majoritate.

(2) Hotărârile privind contractarea de împrumuturi, în condiţiile legii, administrarea domeniului public şi privat al comunei sau al oraşului, participarea la programe de dezvoltare judeţeană, regională, zonală sau de cooperare transfrontalieră, organizarea şi dezvoltarea urbanistică a localităţilor şi amenajarea teritoriului, precum şi cele privind asocierea sau cooperarea cu alte autorităţi publice, cu organizaţii neguvernamentale, cu persoane juridice române sau străine se adoptă cu votul a cel puţin două treimi din numărul consilierilor în funcţie.

(3) Hotărârile privind bugetul local, precum şi cele prin care se stabilesc impozite şi taxe locale se adoptă cu votul majorităţii consilierilor în funcţie. Dacă bugetul local nu poate fi adoptat după două şedinţe consecutive, care vor avea loc la un interval de cel mult 7 zile, activitatea se va desfăşura pe baza bugetului anului precedent până la adoptarea noului buget local, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii bugetului de stat.

(4) Consiliul local poate stabili ca unele hotărâri să fie luate prin vot secret. Hotărârile cu caracter individual cu privire la persoane vor fi luate întotdeauna prin vot secret, cu excepţiile prevăzute de lege.

(5) Proiectele de hotărâre pot fi propuse de consilieri sau de primar. Redactarea proiectelor se face de cei care le propun, cu sprijinul secretarului şi al serviciilor din cadrul aparatului de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale.

SI ATUNCI UNDE ESTE "" COMFLICTUL "" de interese! EVIDENT !
ORICUM : Multumesc pt bunele intentii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modernizare drum comunal tavinho tavinho Buna ziua! Intr-o sedinta de Consiliu Local format din 15 membri la care au lipsit 3 dintre acestia s-a discutat modernizarea unui drum comunal. Din cei 12 ... (vezi toată discuția)
Legea 215/2001 julien_slbz julien_slbz Are cineva noile modificari ale Legii 215 din 2001...? Vin alegerile si ar trebui sa fim la curent... Poate le publicati...Multumesc (vezi toată discuția)
Parcare autovehicule pe domeniul public adelina08 adelina08 Buna ziua, Stimati domni, sunt foarte revoltata pe Primaria din comuna unde locuiesc. azi am primit o citatie prin care sunt poftita la sediul primariei ... (vezi toată discuția)