poate exista o cale de comunicare intre doua locuinte in mod legal? uscatoria de la etajul 4 de pe scara s-a vandut ,cu multi ani in urma si printr-o intelegere verbala am cerut sa se inchida geamul sau chiar zidi peretele pentru a nu se putea trece in apartamentul nostru...asta deoarece parintii mei necunoscand legea si fiind neinformati au trecut cu vederea sa ceara acest lucru in scris in contract.timpul a trecut,baiatul care a cumparat a lungit treburile si a vandut uscatoria fara a solutiona asta...acum este al treilea rand de proprietari si am inchis noi geamul pentru ca nimeni nu dorea sa faca acest lucru.acum suntem hartuiti si chiar am primit o instiintare de la un avocat pentru a deschide acest geam. ce sanse am avea sa castigam un eventual litigiu in instanta?se poate asa ceva?sa fii obligat sa lasi un geam pe care oricine sa il poata trece la tine in apartament? cineva ar putea sa ne sfatuiasca in acest sens??? multumesc
1-Cale de comunicare intre 2 locuinte ...posibil sa fi dorit sa exprimat cale de acces
Exista multe situatii in care acelasi proprietar achizitionaeza simultan sau in etape diferite spatii cu destinatia de locuit,pentru care din dorinta de confort,executa respectand normele in domeniu,cale de acces
2-Daca vanzarea uscatoriei a avut loc cu multi ani in urma si numai " printr-o intelegere verbala ",fara respectarea normelor in domeniu,atunci dvs sau orice proprietar interesat puteti solicita reprezentantului legal al asociatiei de proprietari respectarea si aplicarea normelor referitoare la utilizarea spatiilor comune
da..era vorba despre o cale de acces intre cele doua locuinte,reprezentata printr-un geam intre uscatoria,acum locuinta si balconul nostru. este posibil sa fim obligati sa lasam geamul acela deschis?
Geamul nu poate fi utilizat drept cale de acces intre cele 2 locuinte decat eventual in cazuri fortuite si mai des de catre infractori
Avand in vedere statutul juridic al spatiului respectiv initial a fost spatiu parte comuna imobil=uscatorie si ulterior a devenit proprietate privata,trebuie atent verificate conditiile in care a devenit proprietate privata
In conditiile in care actualmente spatiile reprezinta proprietati private distincte cu proprietari diferiti,pretentia existentei geamului in proprietatea dvs este nesustinuta legal
dar care e problema lui, nu mai are alta sursa de lumina naturala decat pe acolo? in cazul asta normal ar fi sa va ofere sa cumpere o bucata de balcon.
altfel, lasand la o parte ca nici nu are actele in regula, nu vad cum va poate obliga sa tineti geamul lui pe gratis - pana la urma chiar daca nu-l ziditi, lucru care ar putea necesita o autorizatie, puteti sa-l inchideti cu termopan, plastic sau ceva si nu mai are acces.
buna seara,
In primul rand transformarea uscatoriei in spatiu de locuit necesita autorizare din partea proprietarului detinator al uscatoriei.Se schimba destinatia si folosinta din uscatorie in spatiu de locuit.Pentru acest lucru trebuie si acordul vecinilor(schimbarea de folosinta).
Blocarea geamului este modificare de fatada si pentru acest lucru trebuie autorizatie de constructie.
Atentie trebuiesc facute precizari si clarificari privin starea adevarata de fapt.
Va multumesc