avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zidire geam uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zidire geam uscatorie

buna ziua, am cumparat recent un apartament...langa acest apartament este o uscatorie...geamul de la uscatorie are vedere in balconul meu...eu vreau sa zidesc acest geam pentru a avea intimitate, pentru a fii in siguranta (deoarece la scara de langa blocul nostru i au spart apartamentul intrand prin uscatorie), pentru a nu intra umezeala din uscatorie in balcon si apoi in apartament, pentru a avea mai multa caldura in apartament, fapt pentru care am inchis si balconul in termopan...intrebarea mea este...daca locatarii nu sunt de acord cu zidirea geamului respectiv de la uscatorie (cati trebuie sa fie de acord), ce este de facut...???...daca o sa dau in judecata asociatia de proprietari, .... oare o sa am castig de cauza...???...multumesc pentru timpul acordat...
Legea in vigoare prevede ca proprietarul nu poate schimba destinatia sau aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari,astfel incat eventual demers in instanta nu se justifica
L nr 2302007 Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune, fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
nu sunt de acord cu asta...nu ma poate conditiona nimeni sa tin deschis geamul la balconul meu pt a putea fi aerisire in uscatorie si deci daca nu il tin deschis imi intra igrasia in apartament...mi am pus centrala...de ce mi am pus centrala daca in camera lipita de uscatorie am cel mai frig din casa deoarece in uscatorie este frig, intrarea in aceasta facandu se printr o usa din casa scari....usa din carton...am flori pe balcon si nu imi merg bine datorita frigului, doresc sa imi pun calorifer pe balcon dar nu am cum ca am geamul la uscatorie...nu gasesc ceva normal si legal situatia actuala...de ce am mai pus termopan la balcon si C.T. daca tot frig este in apartament...????

...intrebare...in balconul meu pot face ce vreau, da???...bun, atunci ... vreau sa opturez fereastra pur si simplu cu un dulap care sa il pun pe peretele cu uscatoria opturand geamul de la uscatorie...oare este legal , ce vreau sa fac...pot face acest lucru...???
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
Adriantot, moderator
Nu trebuie sa va suparati pe cineva dupa acest site care va da un raspuns care este conform legii, nu va puteti supara nici pe constructor ca asa a gandit uscatoria cu un geam afara (atentie ca dumneavoastra ati inchis balconul, nu era asa din constructie!!), puteti foarte frumos sa faceti o cerere catre asociatie in care sa solicitati zidirea acelui geam, spuneti si care sunt motivele, atat pentru frigul din balcon in care doriti sa montati un calorifer, dar mai ales pentru securitatea si intimitatea dumneavoastra, nu cred ca o sa fie o asa de mare problema.
Eventual rugati presedintele sa faca un tabel, iar la urmatoarea AG (care trebuie tinuta in primul trimestru al fiecarui an) sa roage proprietarii sa semneze pentru ca totul sa fie OK.
Andreeas07 a scris:
nu sunt de acord cu asta...nu ma poate conditiona nimeni..

Modul de interpretare negativist al legii este gresit si poate in acest topic ati fost dus spre interpretarea gresita datorita comentariului negativ postat de @ynocetta care spune ca
Legea in vigoare prevede ca proprietarul nu poate schimba

Apoi posteaza un articol in care se prevede exact contrariul, adica:
L nr 2302007 Art. 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari

Asa ca nu trebuie sa fiti revoltat pe lege pentru ca aceasta va perimite sa faceti modificari. Numai ca aceste modificari trebuie sa le faceti asa cum prevede legea. Una este ca pe o strada este ciculatia interzisa si alta este ca pe acea strada se circula pe un singur sens ori pe ambele sensuri si trebuie sa respectam acele moduri de folosire a strazii.

Dumneavoastra cand ati cumparat apartamentul presupun ca l-ati ales, ca v-ati uitat ce e in stanga, dreapta, sus, jos... Ca acum ca ati facut unele modificari (inchidere balcon) ca vreti sa faceti altele (zidit geam), este dorinta dumneavoastra si puteti daca discutati in primul rand cu presedintele asociatiei. Discutand cu presedintele poate veniti cu solutii si (fara a sti situatia din teren) iata cateva:
- zidirea geamului concomitent cu practicarea unei taieturi pe alt perete exterior al uscatoriei in care montati un geam nou din termopan..., totul pe cheltuiala dumneavoastra
- puteti solicita sa vi se dea in folosinta sau in chirie acea uscatorie si platiti asociatiei o suma lunara de care sa fie multumiti vecinii dumneavoastra; dupa inchiriere aveti dumneavoastra grija ca acel geam dintre usactor si balcon sa fie inchis sau deschis dupa cum vreti

La fata locului poate gasiti si alte solutii discutand cu presedintele cu care puteti stabili calea legala necesara, proiect, avize, autorizatii, aprobari ale comitetului, adunarii generale...
va multumesc din suflet pt explicatii...as vrea sa o iau cu inceputul, ca sa vedeti cum stau treburile mai bine la acest capitol...am inchis balconul, da...dar nu am facut decat sa inlocuiesc giurgiuvelele vechi cu geam ... cu balcon din termopan, deci nu am modificat alceva, am executat conform legi...am solicitat sa cumpar uscatoria (blocul nostru are 4 scari), asa cum s au cumparat la alte 2 scari...nu au fost de acord locatarii, influentati de presedinte si pe motiv ca sunt 2 locatari (unul din ei este presedintele) care isi mai usuca hainele in uscatorie (pe scara suntem 10 apartamente), apoi am incercat sa le explic motivele pt care doresc sa zidesc geamul la uscatorie, oferindu le solutii, ca la celelalte 3 scari...de a crea un geam in usa de la intrare in uscatorie...nu am gasit intelegere, in nici una din problemele mele...in momentul de fata urmez demersurile legale pt zidire geam uscatorie (ma costa foarte mult), o sa ajung la o negatie din partea asociatiei de proprietari iar mai apoi o sa fac o plangere in instanta pe aceasta cale (fiind si ultima solutie...cred)...ceea ce vreau eu SA STIU, avand in vedere problemele cu care ma confrunt...nu stiu daca o sa am castig de cauza...(va dati seama pt zidirea unui geam uscatorie de nici 1mp sa ajung sa cheltui atat de mult pt ca nu am gasit intelegere in scara blocului ... cum la alte scari se pot intelege oameni si aici nu...???)...multumesc pt intelegerea acordata...

Alte discuții în legătură

Zidire geam uscatorie... Andreeas07 Andreeas07 buna ziua, am cumparat recent un apartament...langa acest apartament este o uscatorie...geamul de la uscatorie are vedere in balconul meu...eu vreau sa zidesc ... (vezi toată discuția)
Intrebare geam uscatorie palier ferante ferante Buna ziua. Ma adresez pe acest forum in speranta ca voi afla raspunsul la o intrebare. Situatia este urmatoarea. Am achizitionat un apartament ce are ... (vezi toată discuția)
Incalzire uscatorie arianaferseta arianaferseta Am o intrebare legata de incalzirea spatiului comun. Locuiesc la bloc si una dintre camere este deasupra uscatoriei. Tot timpul geamul uscatoriei este ... (vezi toată discuția)