am facut contestatie la o decizie de concediere.
Instanta a admis nulitatea absoluta a deciziei, dar a respins cererea cu privire la obligarea intimatei sa ia act de demisia mea.
In ce relatii mai sunt eu in acest caz cu fostul angajator si cum mi se va incheia carnetul de munca?
demisia este decizia dvs unilaterala, angajatorul nu se poate opune, trebuie sa respectati 15 zile preaviz (pt. fct de executie si 30 zile pt. cele de conducere - depinde de pozitia pe care ati avut-o) , apoi plecati linistit; daca angajatorul a luat constinta deja, asa cum rezulta din ce spuneti, ati incetat contractul de munca la expirarea termenului de preaviz, si trebuie sa vi se inmaneze carnetul de munca. - vezi art 79 C.M.
c.j.
Daca prin decizie nu s-a dispus reangajarea angajatorul nu are obligatia de a va reangaja.
Daca s-a dispus reangajarea sunteti obligat sa va depuneti demisia.
Preavizul nu este obligatoriu daca dovediti ca angajatorul nu si-a respectat indatoririle prevazute in CIM [addsig]
Sentinta
in actiune s-a cerut nulitatea deciziei de concediere si obligarea intimatei sa ia act de demisia fostului angajat si sa-i faca modificarile in carnetul de ... (vezi toată discuția)