avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de incetare a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de incetare a contractului de munca

Buna seara,
Spuneti-mi va rog: la terminarea preavizului, angajatorul este obligat sa elibereze decizia de incetare a contractului de munca? Sau ma poate "duce cu zaharelu" mai mult timp? Se specifica in codul muncii in vreun articol?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 7 Iunie 2010
1. Decizia de concediere trebuie emisa imediat dupa expirarea preavizului.
2. Sesizati urgent ITM, daca nu se emite decizia de concediere.
si daca imi puteti spune de asemenea daca exista un termen legal de eliberare unei astfel de decizii. precizez ca eu, adica angajatul mi-am dat demisia conf art 79 alin 8. influenteaza in vreun fel termenul de eliberare al acestei decizii?
multumesc
La terminarea preavizului trebuie sa va inmaneze decizia de concediere, astfel poate sa tina acea decizie 30 de zile ca sa nu puteti sa o contestati la tribunal, dvs. va prezentati in continuare la servici pana va inmaneaza decizia.
Dreptul la preaviz
ART. 73 (1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucrătoare.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. d), care se afla în perioada de proba.
(3) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2).
ART. 74 (1) Decizia de concediere se comunica salariatului în scris şi trebuie sa conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, în condiţiile art. 64.
ART. 75 Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului.
va multumesc pentru promptitudine
Daca v-ati dat demisia nu trebuie sa va elibereze nici o decizie de incetare CIM.

Alte discuții în legătură

Incetarea c.i.m. camely camely Va cer urgent o opinie! Un angajat solicita incetarea contractului de munca cu acordul partilor cf art. 55lit.b, Codul Muncii. Angajatorul nu este de acord ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 55, lit b alcibiade alcibiade Buna seara, In conditiile in care am solicitat prin depunerea la registratura unitatii in data de 07 a cererii privind incetarea CIM in data de 08, conform ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca!!! victorkif victorkif buna,am si eu o problema....u n angajat si-a dat demisia in timpul concediului de odihna, acordand patronului preavizul de 15 zile. patronul i-a desfacut ... (vezi toată discuția)