avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca!!!

buna,am si eu o problema....u n angajat si-a dat demisia in timpul concediului de odihna, acordand patronului preavizul de 15 zile. patronul i-a desfacut contractul de munca cu 3 zile inainte de expirarea preavizului , cu art.61 lit a. ce primeaza, demisia sau concedierea>?????????????
Cel mai recent răspuns: Bianca Radulescu , Alte profesii 01:15, 16 Martie 2009
Concedierea nu putea fi efectuata in timpul concediului de odihna fara efectuarea cercetarii disciplinare.Angajatorul trebuie dat in judecata pentru a se obtine anularea deciziei de desfacere a contractului de munca
Durata preavizului poate fi redusa din initiativa angajatorului, conf.art.79 ali,7.Fiind vorba de demisie nu este nicio problema.Preavizul in cazul demisiei este o obligatie a salariatului nu a angajatorului.Primeaza demisia.
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Desfacerea CIM in baza art 61 lit a) codul muncii se face doar dupa ce in prealabil s-a efectuat cercetarea disciplinara. Aceasta cercetare disciplinara trebuie sa urmeze toti pasii prevazuti in codul muncii si in CCMUNN.
Daca considerati ca desfacerea CIM a fost facuta abuziv, aveti posibilitatea sa contestati decizia de desfacere in termen de 30 de zile la Tribunal.
Eu nu inteleg de ce i s-a desfacut contractul cu 61 lit.a, poate din greseala.Sau poate angajatul stia ceva si s-a gandit sa fie cu un pas inainte.Recunosc ca la prima citire nu am bagat de seama art.61.
angajatul si-a dat demisia, patronul a scris pe ea k nu este d acord cu ea...si la revenirea din concediu a aflat k i s-a desfacut contractul cu art.61 lit.a. angajatul a dat in judecata angajatorul, si-a facut apararea pt concediere...k nu a fost convocat la cercetare prealabila, decizia d concediere nu i-a ajuns acasa si alte chestii care s-au incalcat prin codulmuncii....noua judecatori au fost implicati in acest proces..cu fond, recurs si rejudecare pe fond, ca in final unul sa dea hotarare k concediere nu cont, ci faptul k angajatul si-a dat inainte de concediere demisia. spuneti-mi si mie dak e ok c s-a intamplat?????/ adica nici macar un moment in cei doi ani d judecata nu a fost vb d demisie, ci numai de concediere, si acum vine judecatorul ala si spune k primeaza demisia... imi convine asta...dar e vorba de drepturile salariale c nu i-au fost acordate si de faptul k nici un moment nu a fost vb de demisie



p.s. se mai pot face greseli...nu e o crima...asa ca te rog...
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
victorkif, utilizator

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)
Demisia formulata corect Razvan1692 Razvan1692 Buna ziua, Mi-am depus demisia la vechiul loc de munca.dar formula pe care am folosit-o este \"doresc incetarea contractului de munca incepand cu data de ... (vezi toată discuția)