avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost concediat prin sms pentru că m-am certat cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost concediat prin sms pentru că m-am certat cu o colegă. Este legal ce mi se întâmplă?

Mi sa transmis prin sms de patronul firmei unde lucrez, că sunt concediat motivul fiind o ceartă cu o colegă. Dati-mi un sfat va rog.
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 7 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. Mergeți la munca și solicitați scris angajatorului sa va elibereze un exemplar de pe decizia de concediere, după care o puteți contesta în instanță.
Nu va luati dupa SMS, telefoane s.a., mergeti la munca, altfel o sa va dea afara pentru absenta. Desfacerea contractului de munca se poate face in urma unei cercetari disciplinare. Ati avut parte de asa ceva?
Fara o cercetare disciplinara prealabila nu puteti fi concediat.Asa ca sfatul meu este sa mergeti la program ca sa nu fiti concediat pentru absente nemotivate . pentru o cercetare disciplinara prealabila trebuie sa fie intrunite mai multe conditii de foma si de fond. incepind cu un referat sau sesizare a faptei apoi convocator apoi cercetarea in sina afaptei daca intruneste elementele abaterii disciplinare in ce conditii s a savirsit etc. si apoi ori se cladaseaya cauza ori primiti o decizie de sanctionare care poate fi contestata la instantele judecatoresti . cam asta ar fi pe scurt .
Exista si alte situatii in care se poate concedia un salariat.
Sigur ca da, dar motivul invocat in cazul asta este certa cu colega, deci automat ar trebui cercetare disciplinara.

Alte discuții în legătură

Concediere din cauza mea dar fără preaviz Roxana Sas Roxana Sas Bună ziua. Am avut o neînțelegere la locul de munca și am fost concediată strict din cauza mea. Pe scurt, am dat niște bani din mana fără chitanță ... (vezi toată discuția)
Concediere kappaaa kappaaa Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Prietena mea cea mai buna a fost sunata de la firma la care lucreaza ca de maine nu va mai lucra, fara nici ... (vezi toată discuția)
Solicitarea parasirii societatii in timpul programului de lucru theonewho theonewho Buna ziua, Am următoarea situație: fiind în preaviz, am fost chemata în biroul directorului pentru a da niște explicații verbale referitoare la modul ... (vezi toată discuția)