avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am pierdut plangerea contraventionala, ce cai de atac ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am pierdut plangerea contraventionala, ce cai de atac am impotriva hotararii irevocabile?

buna ziua
am si eu o nelamurire art. 118 alin 3^1prevede:
" Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila."

totusi nu mi se pare normal consider ca mi se incalca drepturile si am sa va explic si de ce in procesul verbal de sanctionare sunt trecute alt autovehicul pe un drum care nu exista. procesul verbal aratand cam asa in localitatea x pe str. y autovehicolul cu nr. NNN se deplasa cu o viteza de... km la ora. problema este ca in localitatea x nu exista str. y si nici nu a existat vreo data schimbandu-se ulterior numele, iar numarul de inmatriculare este gresit NNN in loc de NNM.

cu toate ca am explicat in instanta ca autovehiculul condus nu este acelasi cu cel amendat si nici descrierea faptei nu coincide cu realitatea nu s-a luat in calcul si am pierdut vreau sa stiu daca totusi se mai pote face ceva.
multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
stelutamaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: stelutamaria , utilizator 11:03, 20 Decembrie 2011
Hotararile irevocabile pronuntate in materie contraventionala, si ma refer la OUG nr. 195/2002, pot fi atacate doar cu contestatie in anulare si numai pentru motivele prevazute la art. 317, alin. (1) Cod procedura civila. Promovarea unor alte cai extraordinare de atac este inadmisibila.

Chiar si atacarea lor cu contestatie in anulare este discutabila, intrucat autorii de procedura civila pe care i-am citit eu se contrazic. In aceasta situatie, admisibilitatea atacarii acestor hotarari cu contestatie in anulare ramane sa o stabileasca instantele judecatoresti.

Deci, puteti formula contestatie in anulare daca:
-procedura de citare pentru termenul la care s-a judecat cauza nu a fost legal indeplinita;
-hotararea a fost pronuntata de o instanta care nu era competenta general, material sau teritorial exclusiv sa judece cauza.

Daca ati fost legal citat si daca instanta care a pronuntat hotararea este judecatoria in raza careia a fost savarsita contraventia, inseamna ca nu aveti motive sa atacati hotararea cu contestatie in anulare.
multumesc pentru raspuns, dar nu ma regasesc in situatia de a introduce o contestatie in anulare.

sarbatori fericite intregii comunitati avocatnet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cat timp dupa pronuntarea hotararii judecatoresti este obligata judecatoria sa-mi comunice hotararea? lehel_kis lehel_kis Bună!Am şi eu o întrebare:la cât timp după pronunţarea hotărârii judecătoreşti este obligată judecătoria să-mi trimită comunicarea hotărârii ... (vezi toată discuția)
Cai de atac impotriva unei hotarari irevocabile lehel_kis lehel_kis Bună ziua!O întrebare:am un proces verbal rutier contestat la judecătorie. În P.V. respectiv nu-mi era trecut localitatea în care am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Pe care hotarare sa o atac cu contestatie in anulare, pe cea pronuntata in fond sau pe cea pronuntata in recurs? Monica H. Monica H. Buna ziua, As dori sa formulez o contestaie in anulare impotriva unei hotarari pronuntate de instanta de judecata. Intrebarea mea este: care hotarare o ... (vezi toată discuția)