avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... clauza daune contract prestari-servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

clauza daune contract prestari-servicii

Va solicit ajutorul pentru o clauza contractuala care nu mi se pare legala. Este vorba despre un contract de prestari servicii cu plata lunara, tip abonament. Pentru realizarea serviciilor, prestatorul pune la dispozitia beneficiarului un aparat (care are valoarea declarata de 1000 euro) cu titlu de folosinta gratuita, care trebuie returnat la incetarea contractului. In clauzele de reziliere inainte de termen a contractului este specificat ca beneficiarul are obligatia sa restituie aparatul in bune conditii, sa plateasca valoarea abonamentului pana la data la care cere rezilierea contractului (cere rezilierea in iulie pentru august, contractul fiind valabil pana in decembrie. Trebuie sa plateasca inclusiv luna august.) - ceea ce mi se pare corect - si in plus daune interese in valoare de 700 euro.

Nu stiu daca exista o legatura intre valoarea declarata a aparatului si valoarea daunelor interese. Eu nu vad nici o legatura. Aparatul se returneaza si se plateste si abonamentul. Este legala cererea de daune interese in acest caz ? Prestatorul nu are nici o obligatie in cazul in care denunta unilateral contractul.

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala abonament telefonie mobila ContSters210360 ContSters210360 Buna ziua, Am notificat orange in legatura cu denuntarea unilaterala a contractului. Ei m-au anuntat ca trebuie sa platesc abonamentul pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie l161/2010 dannapavel dannapavel Buna ziua Imi pot rezilia contractul de telefonie cu [EDITAT] fara sa platesc contravaloarea abonamentului pe lunile ramase (6)? (vezi toată discuția)
Reziliere contract cablu canal s yo_nelutzu1977 yo_nelutzu1977 am un contract cu firma de cablu canal s din februarie 2010 pina in februarie 2011 acum 3 luni am facut cerere de reziliere fiind cu plata la zi,nici pina azi ... (vezi toată discuția)