Am lucrat in cadrul unei autoritati publice locale, timp de 3 ani, timp in care am dobandit mai multe functii, inscrise sau nu in cartea de munca. De curand am intrat in posesia unei copii a cartii de munca personale si am constatat faptul ca inscrisurile efectuate in acesta sunt, dupa parerea mea, destul de inexacte raportat la COR. Astfel apar inscrise la functie: consilier personal; manager retea electronica locala si consilier juridic personal; manager retea electronica locala.
Mentionez faptul ca aceasta autoritate a tinut la sediu cartile de munca ale angajatilor iar copia CM primita de mine nu are nici o viza a ITM, motiv pentru care nu sunt sigura de corectitudinea inscrisurilor efectuate.
As dori sa stiu daca aceasta perioada se considera vechime ca si consilier juridic si daca functiile trecute sunt corecte dpdv al COR.
Autoritatile publice si institutiile publice nu au nicio tangenta cu ITM in ceea ce priveste inregistrarile in carnetele de munca ale salariatilor lor ... acestea nu se vizeaza de catre ITM.
Perioada in care ati fost angajat consilier juridic constituie vechime in munca si vechime in specialitatea studiilor ....
1. Ar trebui sa verificati d-vs Codul ocupatiilor si sa vedeti daca exista (sau nu) functia respectiva.
2. Functia a fost trecuta in CM numai dupa ce d-vs ati semnat un contract sau un act aditional la contractul de munca; o schimbare de aceasta natura nu se poate face unilateral.
3. Vechime in functia de "consilier juridic" se considera numai cand aveti contract de munca in care este trecuta functa de "consilier juridic". "Manager retea" sau "consilier personal" nu poate fi asimilat consilierului juridic.
.....
3. Vechime in functia de "consilier juridic" se considera numai cand aveti contract de munca in care este trecuta functa de "consilier juridic". "....
Si daca are raport de serviciu , nu poate fi considerata vechime in munca si in specialitatea studiilor?
Nu exista "manager retea electronica locala", ci Manager RECL (Retea Electronica a Comunitatii Locale).
Orice alta incadrare nu este echivalent cu cea de "consilier juridic" pentru vechime in profesie.
1. Pentru fiecare dintre cele doua functii (consilier si manager RECL) am primit cate o copie a dispozitiilor emise de catre primar, prin care se dispunea numirea mea in acestea.
2. Nedumerirea mea apare ca urmare a faptului ca odata apare functia de consilier personal apoi, la marirea salariului inscrisa in CM, apare consilier juridic personal iar la trecerea in treapta (care s-a efectuat in urma unui examen de trecere de pe treapta de consilier juridic debutant la consilier juridic de gradul III) apare din nou consilier personal.
3. Da, in CM este inscris manager RECL, insa in COR am gasit codul 133007, pentru
Manager tehnologia informatiilor si comunicatii. Este acelasi lucru?
Contract
liana_0877
Buna ziua,
Sunt economist cu licenta obtinuta in 1998 .Atunci m-am angajat la o firma cu incadrare manager ,asta apare pe cartea mea de munca ,dar eu am ... (vezi toată discuția)