avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... avocatii sint nevoiti sa ceara acordul vecinilor?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

avocatii sint nevoiti sa ceara acordul vecinilor?

Va rog o lamurire, ma adresez in special acelora dintre dvs. care sinteti presedinti de bloc, administratori , dar nu neaparat.
A venit vreodata vreun avocat sa ceara acordul vecinilor si al asociatiei pentru a inregistra cabinet individual in locuinta personala , locuinta fiind apartament in bloc?
Intreb pt. ca am citit ca avocatii nu ar trebui sa ceara acest acord.
Eu care vreau sa-mi inregistrez sediul social al srl-ului meu cu activitate de birou fara angajati si fara clienti care sa vina la mine, nu pot sa fac acest lucru fara acordul vecinilor si al asociatiei pt. ca mi se cere la reg.com. formularul.
In cazul meu se schimba destinatia spatiului (o camera din apartament)? In cazul avocatilor nu se schimba?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:44, 23 Decembrie 2011
Bineinteles ca se schimba si in cazul avocatilor , destinatia acelei camere care va fi cabinet, numai ca singura diferenta este ca unui avocat Registrul Comertului nu-i cere acel formular privind acordul vecinilor, nefiind prevazut de lege la infiintarea unui Cabinet de Avocatura.
Daca si in cazul cabinetului de avocatura se schimba destinatia, atunci conform aceluiasi art.42 din legea230/2007 ca si pt. srl-uri ar trebui cerut acordul asociatiei si cel al vecinilor. ar trebui deasemenea completat un formular si prezentat la barou probabil.
Ce denumire va avea noua destinatie in cazul cabinetului de avocat?
spatiu destinatie "cabinet ", destinatie "sediu profesional", sau cum? Ce lege defineste diferitele tipuri de destinatii ale spatiilor de la art.42?

Cabinetele de avocat NU se inregistreaza la Registrul Comertului.Astfel ca nu este necesara prezentarea avizului Asociatiei de Proprietari la nicio institutie. Actul de infiintare al Cabientului de Avocatura este vizat de Barou, iar codul fiscal se obtine de la finante.
SRL-ul urmeaza procedura prevazuta de Legea societatilor comerciale, Legea Registrului Comertului si Legea 230/2007.
Succes
dc aveti srl va trebuie acordul vecinilor
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
@bioenergata: va contrazic, nu doar societatile com. ci si si cabinetele de avocatura trebuie sa urmeze legea 230/2007 , mai precis art.42;
Necesitatea acordului vecinilor de la art.42 este conditionata de schimbarea destinatiei spatiului care are loc si pt. soc.com. si pt.cabinetele de avocatura
Acestea din urma ar trebui sa nu poata fi inregistrate fara acel acord.
Ceea ce ma intreb este care ar fi ratiunea pt. care baroul nu cere acest acord, nu cumva se considera ca vecinii nu sint afectati de cabinete?
Pt. ca la fel ar trebui sa se intimple si cu sediile sociale ale soc.com. atunci cind existenta acestora nu afecteaza vecinii.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! va rugam ! asociatie de proprietari cotroceni, bloc ... evalazar evalazar Buna ziua ! Va rugam ! Asociatie de proprietari Cotroceni, bloc LOCUINTE- S+P+4/2015. Un proprietar - inchiriaza ap. unui Cabinet avocatura -9 pers. si sustine ... (vezi toată discuția)
Destinatie spatiu sediu social activitate birou eugen82 eugen82 vreau sa inregistrez sediul social pe o camera intr-un apartament de bloc firma are activitate birou ( consultanta , munca la calculator, fara angajati si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care ... SennaAyr SennaAyr Buna ziua . Sunt deținătorul unui cabinet stomatologic care funcționează de 12 ani într-un apartament de bloc la parter . Doresc sa ofer spre închiriere ... (vezi toată discuția)