avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul refuza sa-si dea acordul pt infiintare cabinet ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul refuza sa-si dea acordul pt infiintare cabinet avocatura

Ce pot sa fac in situatia in care un vecin refuza sa-si dea acordul pentru ca sa-mi infiintez cabinetul de avocatura in apartamentul proprietatea mea ?
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 12:44, 26 Martie 2007
Cine ti-a cerut acest acord? Eu nu-mi amintesc sa mi-l fi cerut cineva la vremea cand l-am infiintat?
Pe de alta parte mie mi se pare ca HG 400/2003 face o clara distinctie intre "spatiile cu alta destinatie decat ce se locuinta" si "apartamentele ...ai caror detinatori, prin natura activitatilor lor - ...avocati ...primesc la domiciliu si alte persoane. (art 36 prin raportare la art 6 alin 3.)
Multumesc mult.
Ai perfecta dreptate.
Cum de nu am citit tot continutul HG400/2003 ?
Nu as fi crezut ca h.g. de mai sus face referire la avocati, notari, etc
La barou nu iti cere sa prezinti acordul dar am vrut ca sa fiu perfect legal astfel incat sa nu fiu actionat in judecata ca am trecut peste acordul asociatiei sau al vecinilor.
Acum m-am lamurit nu este nevoie nici de acordul asociatiei si nici de acordul vecinilor pentru infiintare cabinet de avocatura in apartament.

Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2007
fldan, utilizator
REVIN cu info care rastoarna toata situatia:
Trebuie acordul vecinilor si pentru infiintare cabinet de avocatura.
Daca nu-l obtii atunci te dau ei in judecata ca ai schimbat destinatia locuineti si nu le-ai cerut acordul.
Am vorbit si la primarie la serviciul cu asoc de propr si mi-au zis ca trebuie acordul.

In aceste conditii daca il notific pe cel care refuza sa-si dea acordul prin executor judecatoresc fapta acestuia de a nu se prezenta la executor poate avea valoarea unui acord tacit in conditiile in care specific acest lucru in notificare ?
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2007
fldan, utilizator
NU inteleg de ce, ca avocat, ti-ai schimbat asa de repede opinia pe baza unei INFO de ultim moment bazata pe parerea functionarului de la primarie (despre care, luat la bani marunti, pun pariu ca habar n-are nici macar ce face el acolo, daramite de sensul legii...Iti spun din experienta, ca am mai dat si eu de "intelepti" din acestia care se ocupau chipurile de asociatiile de proprietari.....ei au latrat si eu mi-am vazut de ale mele).
Singurul drept pe care il are asociatia este de a incheia cu tine o conventie in care sa fie stabilite criteriile dupa care vei contribui la cheltuieli.
asa este, vecinii sa-si vada de treburile lor, telenovelele si cainii de plimbat.....acordul lor nu e cerut, nici la barou, nici ailleurs.....

Alte discuții în legătură

Avocatii sint nevoiti sa ceara acordul vecinilor? eugen82 eugen82 Va rog o lamurire, ma adresez in special acelora dintre dvs. care sinteti presedinti de bloc, administratori , dar nu neaparat. A venit vreodata vreun avocat ... (vezi toată discuția)
Cere baroul bucuresti acordul vecinilor infiintare cab? fldan fldan Baroul Bucuresti cere acordul vecinilor sau al asociatiei de proprietari pentru infiintarea unui cabinet individual de avocatura in apartamentul in care si ... (vezi toată discuția)
Destinatie spatiu sediu social activitate birou eugen82 eugen82 vreau sa inregistrez sediul social pe o camera intr-un apartament de bloc firma are activitate birou ( consultanta , munca la calculator, fara angajati si ... (vezi toată discuția)