avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce salariu poate obtine un consilier personal al unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce salariu poate obtine un consilier personal al unui primar?

As vrea sa aflu cat se poate obtine, maxim,avind studii superioare economice,master CRP,si baza legala.Rugaminte
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 15 Octombrie 2008
Activitatea administratiei publice centrale si locale este realizata de 2 categorii de functionari:
1. funct. pub. numiti in temeiul legii 188/ 1999 ce au drepturile salariale reglementate prin OG 6/2007
2. func. cu statut de personal contractual in sector bugetar cu drepturile salariale reglementate prin legea 154/1998 cu modificarile urmatoare.
In conformitate cu prevederile mai sus-mentionate sistemul de salarizare a celor doua categorii de functionari mentionate mai sus cuprinde: salariile de baza, sporurile, premiile, stimulentele (unde este cazul) si alte drepturi. Salariul de baza este stabilit de lege si diferentiat in raport cu nivelul la care se presteaza activitatea (administratia centrala, administratia locala) si nivelul studiilor .
Nivelul studiilor constituie criteriul de baza in ocuparea unei functii in administratia publica, lucru foarte vizibil in cadrul functiilor publice care in baza acestui criteriu se impart in 3 clase:
a) clasa I cuprinde functiile de expert, consilier, inspector, consilier juridic, auditor pentru a caror ocupare se cer studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta;
b) clasa a II-a cuprinde functiile de referent de specialitate pentru a caror ocupare se cer studii superioare de scurta durata, absolvite cu diploma ;
c) clasa a III-a cuprinde functiile de referent pentru a caror ocupare se cer studii medii liceale, absolvite cu diploma.
Functionarii numiti in functiile publice din clasele a II-a si a III-a pot ocupa numai functii publice de executie, cu exceptiile prevazute de legile speciale.
Dupa nivelul atributiilor functionarii publici se impart in trei categorii: inalti functionari publici, functionari publici de conducere, functionari publici de executie.
Salarizarea este stabilita in functie de incadrare si de nivelul la care se exercita functia.
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2008
Cabinet de Avocat Lungulescu Vlad MIhai, Avocat
valetro a scris:

As vrea sa aflu cat se poate obtine, maxim,avind studii superioare economice,master CRP,si baza legala.Rugaminte


Salariile personalului bugetar sunt prevazute in OG nr.10/2008 privind nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului bugetar.
Pentru functia de consilier al primarului vedeti ANEXA Nr. II a (la 01.01.2008) Administratia Publica Locala Consilii, primarii si servicii publice din subordinea acestora.
Pentru functia de consilier IA este prevazut salariul este cuprins intre 581 si 1.199 lei.


consilierii primarilor sunt facuti pentru ca partidul sa-si plateasca datoriile catre persoanele care au facut cite ceva in campania electorala; si deci, si salarii pe masura; asa ca nu ma mai zapaciti cu ordonantele si legile care reglementeaza salariile.
Nu inteleg aceasta atitudine a dvs :-/ .... mai inainte de a posta pe forum ar fi trebuit sa cititi Regulamentul de postare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar contractual 2012 Calin82 Calin82 Sunt nou angajata intr-o primarie ,iar nemultumirea mea consta in salar 530ron net .Am absolvit o Facultate de 4 ani la zi, cu diploma de licenta si apoi din ... (vezi toată discuția)
Functie publica superioara winter_wind winter_wind o functie publica este superioara alteia fctie de: clasa, grad si treapta? functia de consilier superior treapta 1 este superioara celei de consilier superior ... (vezi toată discuția)