avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta sociala

Buna ziua,
Am unele nelamuriri privind ancheta sociala pentru gazduirea minorului in timpul programului de vizita minor.
1.Parintele care cere programul de vizita poate sa indice orice adresa la care intentioneaza sa duca minorul peste noapte, fara un act de proprietate sau inchiriere?
2. Daca adresa indicata este a unei rude, unde solicitantul nu a locuit niciodata si pot presupune ca nici nu va locui, dar este indicata pentru inducerea in eroare a Autoritatii Tutelare, pot sa refuz admiterea cererii sale?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 06:54, 22 Decembrie 2011
1. Nici o lege nu obliga vreo persoana sa detina o proprietate sau sa faca vreun contract de inchiriere.
2. Daca beneficiarul programului de vizita doreste cu adevarat sa mentina relatii cu minorul, poate foarte simplu sa inchirieze o camera de hotel pentru perioada vizitei. Asa cum afirmati, deocamdata va dati cu presupusul.
Decat sa incercati sa puneti bete in roate, mai bine ati ajunge de comun acord la un program de vizita care sa fie in bebeficiul minorului. Veti evita astfel ca instanta sa va puna in sarcina si cheltuielile de judecata.

programul de vizitare nu are de-a face , in principiu cu domiciliul celui care il solicta , dacat daca acesta solicita ca dr. de vizitare sa fie la domiciliul sau. atunci , logic, trebuie sa faca dovada...si efectuata ancheta sociala. este exclus hotel....sau rude, decat daca si solicitantul locuieste acolo.
puteti bloca simplu acesta cerere solicitand ca dr. de vizitare sa se exercite exclusiv la domicliul minorului
Multumesc pentru raspunsuri, desi ele sunt contradictorii.
In cazul meu concret, tatal minorului are un domiciliu, in localitate, trecut in C.I., dar pentru vizita, a indicat instantei domiciliul parintelui pe care l-a cunoscut recent,(practic bunicul biologic al minorului) care are familie , straina de minor si distanta chiar si de taticul in cauza.
De aceea, presupun ca nu doreste sa duca minorul acolo, fiindca pur si simplu nici pat nu exista pentru 2 persoane in plus, este doar un aranjament,fiindca la acea adresa exista si doua femei, si copii.
m-ella 2005
Fiind vorba de copilul meu, pe care l-am crescut singura pana acum, fara ajutor material si cu aportul tatalui constand in violente, agresiuni fizice, psihice si hartuieli continue, este absolut firesc sa stiu UNDE duce copilul un individ , ce conditii ii ofera.
Solutia cu hotelul ar fi chiar benefica, dar individul iubeste mai mult alcoolul decat confortul si nu ar scoate bani pentru hotel.
Si chiar minciuna aceasta este dovada imoralitatii sale.

Parintele care vrea sa-si viziteze fiul(fiica) merge la adresa la care locuieste acesta...(care-i dilema...? )
Mare dilema!!
Deci parintele traitor pe alte meleaguri cere ca atunci cand vine in tara, sa ia minorul relativ mic DE LA DOMICILIUL mamei si sa-l gazduiasca 2 nopti in weekend. Dar gazduirea nu doreste sa o faca la domiciliul sau(nu are utilitati) ci la domiciliul tatalui sau, unde exista conditii si chiar 2 femei in casa.
Problema este ca el si-a cunoscut tatal recent, a crescut cu mama lui si nu l-a interesat sa-si cunoasca tatal pana nu demult. El este practic strain in acea casa, nu a locuit niciodata acolo; nici bunicul biologic patern nu-si cunoaste nepotul si nici nu-l intereseaza.
De aceea stiu ca pruncul nu va locui acolo daca este luat de acasa, adresa a fost indicata pentru ancheta sociala.

Alte discuții în legătură

Buna ziua - divort, tagada paternitatii, conditii program de vizita minor SabiSoso SabiSoso As avea nevoie de un raspuns si o solutie a aunei probleme in care sunt implicata si anume: sunt desparita de sot, dar nu divortati inca, am un copil cu un alt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate ... Geo29 Geo29 Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate la munca ,Respectuos v as intreba in czul in care anunt autoritatea tutelara ce se va intampla ... (vezi toată discuția)
Familie, exercitare autoritate parinteasca in comun teodosie113 teodosie113 Buna seara!In urma divortului meu copiii sunt cu domiciliul la mine si autoritatea parinteasca comuna cu dreptul fostului sot de a pastra legaturi personale cu ... (vezi toată discuția)