Buna ziua,
Am unele nelamuriri privind ancheta sociala pentru gazduirea minorului in timpul programului de vizita minor.
1.Parintele care cere programul de vizita poate sa indice orice adresa la care intentioneaza sa duca minorul peste noapte, fara un act de proprietate sau inchiriere?
2. Daca adresa indicata este a unei rude, unde solicitantul nu a locuit niciodata si pot presupune ca nici nu va locui, dar este indicata pentru inducerea in eroare a Autoritatii Tutelare, pot sa refuz admiterea cererii sale?
Multumesc.
"Parintele care vrea sa-si viziteze fiul(fiica) merge la adresa la care locuieste acesta...(care-i dilema...? )"
In cazul meu, de exemplu, este o mare dilema. Parintele cu drept de vizita a fost violent cu mine chiar in casa mea. La noi intalnirile au loc deocamdata pe teren neutru, dar suntem in proces.
Aveti dreptul sa faceti aceste precizari.
Ancheta sociala se face unde locuieste minorul si nu in alta parte.
Chiar am avut de curand o situatie in care paratul indica sa se faca ancheta la 2 adrese si dupa ce m-am opus instanta a dispus efectuarea acesteia doar la adresa unde locuieste el si nu la bunicii paterni ai minorei.