avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost

Am fost casatorit,am divortat si m-am recasatorit legal ,iar fosta sotie a pus copilul(are 17 ani) si pe o prietena de a ei (56 ani ) sa intre in mod abuziv si sa sparga contul acualei mele sotii de facebool si sa o jigneasca si sa o calomieze iar pe mine sa ma jigneasca fara a avea nici o dovada legala in tot ce au spus atat fiul meu cat si prietena ei.
Intrebare : Am facut plangere la procuratura pentru spargerea contului si calomiere atat fiului meu,fostei sotii cat si prietenei acesteia si as dori sa stiu daca cei cei trei pot fi avcuzati de constituire de grup infractional si de instigare la violenta a gfostei sotii a copilului si daca da ce pot pati aceste persoane
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:30, 20 Decembrie 2011
puteti adresa o plangere penala, inteleiata pe legea speciala , care reglementeaza infractiunile in domeniul informatic ;)
Haideti sa nu exageram cu sintagma "constituire de grup infractional" - nu e cazul. O plangere penala puteti insa face sub aspectul savarsirii de infractiuni in domeniul informatic!
adica ii faceti plangere penala copilului dvs.?
dodorel62 a scris:
sa sparga contul acualei mele sotii de facebool si sa o jigneasca si sa o calomieze

Usor nu este sa se ”sparga” un cont de acest gen si nu prea are sens... Adica, ar fi scris din contul ei de FB diverse... calomnii?

Nu vor fi acuzati ca ”grup infractional” si nici ca ”instigatori la violenta” – eventual vor fi acuzati ca au accesat ilegal un cont de FB, dar destul de greu se face o asemenea dovada.

**

Din L. 161 / 2003
Infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii datelor şi sistemelor informatice
Art. 42.
(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută la alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Art. 49. Fapta de a cauza un prejudiciu patrimonial unei persoane prin introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, prin restricţionarea accesului la aceste date ori prin împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se incadreaza aderarea la un grup infractional? bogdan20140 bogdan20140 buna ziua.as dori sa aflu ce mi se poate intampla in cel mai rau caz,am fost acuzat de aderare la un grup infractional si tentativa la inselaciune.tin sa ... (vezi toată discuția)
Parola si cont sparte. utilizare fara acordul meu Alinn2012 Alinn2012 Treaba sta in felul urmator. Mi-a fost sparta parola la Messenger, s-a intrat fara acordul meu pe respectivul cont, s-a utilizat contul meu si au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Constituire grup infractional Costinel1 Costinel1 Un prieten de al meu a primit o citatie in care spune ca este acuzat de constituirea unui grup infractional, pentru contrabanda cu tigari. Nu a existat un ... (vezi toată discuția)