Ma aflu in urmatoarea situatie, am intrat in concediu prenatal si din acest an mai am neefectuate inca 9 zile de concediu legal, zile pe care nu mai am cum sau cand sa le efectuez. As dori sa stiu in ce conditii imi vor fi platite aceste zile sau cand...
Va multumesc anticipat
Vi se vor plati daca solicitati incetarea contractului individual de munca in acest an sau anul viitor.:hammer:
Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003:
ART. 146
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
intru in CCC, deci nu vreau incetarea CIM...dar asta inseamna ca-mi pierd concediul legal neefectuat?
n-am avut cum sa-l iau...pe tot, ca n-are cine sa-mi faca treaba...
Daca intrati in CCC nu vi se va compensa in bani CO neefectuat , chiar daca altii au o parere contrara cu legea ...
Art. 146 C.mun. alin.2 si 3 se poate aplica numai daca in contractul colectiv de muncă aplicabil angajatorului sau in reg.intern este preavazuta o dispozitie in care persoanele care nu si-au efectuat integral CO ca urmare a intrarii in CCC isi pot lua acest CO dupa revenirea din CCC....