Am avut un litigiu comercial cu o firma neplatitoare. In data de 22 mai a pronuntat Curtea de Apel hotararea definitiva. Am castigat, firma a fost obligata sa plateasca
Fiindca nu au dat nici un semn de a executa aceasta datorie la inceputul lui august am apelat la un executor judecatoresc. Am incheiat un contract si executorul a inceput activitatea.
Pana in momentul de fata bani inca nu am primit, in schimb am primit azi o citatie de la Inalta Curte pentru recurs.
Ce se intampla ?
Hotararea Curtii de Apel a fost expediata in data de 4 iunie, noi am primit in data de 9 iunie. Pe hotarare apare ca termenul pentru recurs este de 15 zile de la comunicare. Cum se poate sa primesc dupa atata timp o citatie pentru recurs ? Cererea pentru recurs a fost inregistrata in data de 26 iunie. Inca era in termen ? E ok ?
Ce se intampla acum cu executarea silita ? Trebuie sa suspendam ? Sau executorul face datoria mai departe ?
Suntem chemati in instanta in ianuarie pana atunci ce putem face ?
termenul de 15 zile pentru declararea recursului curge de la comunicarea hotararii date in apel de Curtea de Apel, insa, daca la dvs hotararea a ajuns in data de 04.06 la parat poate sa fi ajuns mult mai tarziu si astfel termenul de recurs curge de la data la care hotarerea a fost comunicata acestuia, astfel incat data de 26.06, data de declarare a recursului se poate sa fie inauntrul termenului de 15 zile. In ceea ce priveste citatia, este normal sa o primiti abia acum intrucat recursul a fost depus la Curtea de Apel, de la momentul la care s-a depus recursul si pana la data trimiterii intregului dosar la CSJ a mai trecut ceva timp, iar pana ce CSJ a stabilit data infatisarii la fel a mai trecut ceva timp.
Recursul nu suspenda executarea silita astfel incat executorul poate si trebuie sa-si continue executarea.