O persoana a dat o declaratie in cazul unei fapte de vatamare corporala, insa a declarat ca a auzit si vazut ce s a intamplat; de fapt doar auzise; ce a spus ca a vazut era ceea ce stia de la vecin, care intr adevar vazuse. Poate fi incadrata la marturie mincinoasa? Daca da, din moment ce nu s a luat nicio hot judecat, inseamna ca poate fi retrasa fara a suporta vreo consecinta, nu? Multumesc.
1) Daca in "declaratia" data a aratat ca a auzit de la un vecin ce s-a intamplat de fapt in legatura cu cauza, nu poate constitui "marturie mincinoasa".
2). Daca a arata ca el a auzit si a vazut ce s-a intamplat in timpul savarsirei faptei,,,dar el nu era de fata constituie savarsirea faptei de "marturiei mincinoasa'', fapta condamnata cu inchisoarea de legea penala.
3). Daca cel care a depus 'marturie mincinoasa' isi retrage declaratia inainte de pronuntarea unei hotarari de condamnare a inculpatului pe baza declaratiei sale, poate fi achitat de savarsirea faptei de "marturie mincinoasa'..:P
O declaratie mincinoasa cum se poate dovedi? Adica vine cineva si depune marturie mincinoasa, si-o mentine si acel cineva e condamnat pe baza marturiei, desi nu poti condamna un om doar din cauza unei simple marturii...nu??
Eu asta vreau sa aflu de multa vreme..CUM SE DOVEDESTE CA O MARTURIE NU E MINCINOASA? oricine se poate duce la politie, parchet sa depun ao marturie mincinoasa, oricine poate spune orice, daca cel impottriva caruia se depune marturia nu spune contrariul marturiei celui care marturiseste , cine e crezut pana la urma? X se duce sa depuna marturie impotriva lui Y ca a facut nu stiu ce fapta penala(poate mai putin grava, unde si o simpla marturie cantareste)..vine Y si marturiseste altceva, cum ca X a mintit. Procurosrii, anchetatorii pe cine cred? cum dovedesti o marturie mincinoasa?
Martor furt
ContSters93151
Buna ziua,
mama a fost in apropiere cand politia a prins un hot. Din pacate politia pentru ca nu avea martori a convins-o sa semneze o declaratie de martor ... (vezi toată discuția)