avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturia mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturia mincinoasa

O persoana a dat o declaratie in cazul unei fapte de vatamare corporala, insa a declarat ca a auzit si vazut ce s a intamplat; de fapt doar auzise; ce a spus ca a vazut era ceea ce stia de la vecin, care intr adevar vazuse. Poate fi incadrata la marturie mincinoasa? Daca da, din moment ce nu s a luat nicio hot judecat, inseamna ca poate fi retrasa fara a suporta vreo consecinta, nu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 16:17, 26 Decembrie 2011
1) Daca in "declaratia" data a aratat ca a auzit de la un vecin ce s-a intamplat de fapt in legatura cu cauza, nu poate constitui "marturie mincinoasa".
2). Daca a arata ca el a auzit si a vazut ce s-a intamplat in timpul savarsirei faptei,,,dar el nu era de fata constituie savarsirea faptei de "marturiei mincinoasa'', fapta condamnata cu inchisoarea de legea penala.
3). Daca cel care a depus 'marturie mincinoasa' isi retrage declaratia inainte de pronuntarea unei hotarari de condamnare a inculpatului pe baza declaratiei sale, poate fi achitat de savarsirea faptei de "marturie mincinoasa'..:P
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Manole Dumitru, utilizator
O declaratie mincinoasa cum se poate dovedi? Adica vine cineva si depune marturie mincinoasa, si-o mentine si acel cineva e condamnat pe baza marturiei, desi nu poti condamna un om doar din cauza unei simple marturii...nu??
Eu asta vreau sa aflu de multa vreme..CUM SE DOVEDESTE CA O MARTURIE NU E MINCINOASA? oricine se poate duce la politie, parchet sa depun ao marturie mincinoasa, oricine poate spune orice, daca cel impottriva caruia se depune marturia nu spune contrariul marturiei celui care marturiseste , cine e crezut pana la urma? X se duce sa depuna marturie impotriva lui Y ca a facut nu stiu ce fapta penala(poate mai putin grava, unde si o simpla marturie cantareste)..vine Y si marturiseste altceva, cum ca X a mintit. Procurosrii, anchetatorii pe cine cred? cum dovedesti o marturie mincinoasa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor furt ContSters93151 ContSters93151 Buna ziua, mama a fost in apropiere cand politia a prins un hot. Din pacate politia pentru ca nu avea martori a convins-o sa semneze o declaratie de martor ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru marturie mincinoasa ContSters75393 ContSters75393 Ce pedeapsa i se aplica unei persoane care ulterior se dovedeste ca a depus marturie mincinoasa?Va adresez aceasta intrebare pentru ca as vrea sa deschid ... (vezi toată discuția)
Pot sa schimb declaratia facuta daca inca nu am depus marturie? margs margs Buna seara! As avea nevoie de cateva sfaturi din partea dumneavoastra. In urma cu cateva luni a avut loc un incident in apropierea casei mele. A avut ... (vezi toată discuția)