avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... finantarea institutiilor publice
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

finantarea institutiilor publice

Suntem o institutie descentralizat finantat conform Art. 62. - (1)lit.b) din legea 500/2002 , "Art. 62. - (1) Finantarea cheltuielilor curente si de capital ale institutiilor publice se asigura astfel:
b) din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;"
adica primim subventii de la minister prin consiliul judetean, si realizam venituri proprii
Va rog sa ma lamuriti, conform "Art. 66. - (1) Excedentele rezultate din executia bugetelor institutiilor publice, finantate in conditiile art. 62 alin. (1) lit. b), se regularizeaza la sfarsitul anului cu bugetul din care sunt finantate, in limita sumelor primite de la acesta." din Legea nr.500/2002, daca pana la sfarsitul anului am primit de la minister 200 mii ron, am realizat un venit propriu 80 mii ron am cheltuit 260 mii ron, cele 20 mii ron ramase trebuie virat la minister(prin CJ) sau poate fi reportat in anul urmator?

Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:34, 22 Decembrie 2011
Cei 20 mii roni sunt excedent si se va regularizeaza la sfarsitul anului cu bugetul din care au fost finantati.
Asa cum spuneati, inapoi la minister, prin CJ.
Asta daca nu gasiti o alta metoda...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug nr. 34/2009 DRAGANLARISA DRAGANLARISA buna ziua! sunt administratorul unei societati de intermediere, platesc impozit pe venitul microintreprinderilor trimestrial. va rog sa ma lamuriti ce e cu ... (vezi toată discuția)
Stimulent financiar pentru angajarea studentilor marianar marianar Buna ziua, Daca angajez studenti cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, nu numai pe perioada vacantelor beneficiez de acel stimulent de ... (vezi toată discuția)