avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire

buna ziua

as dori daca se poate consultanta de la dvs.cu privire la granituirea dintre propritatea me si a unuia dintre vecini.

in urma cu cativa ani am cumparat un imobil si teren aferent. in c.f. era trecuta o suprafata mai mica decat cea reala drept pt care am solicitat o rectificare de suprafata.la masuratori s-a constatat ca o parte din grajdul vecinilor se afla pe suprafata mea.ca sa nu mergem in instanta sa ne judecam pt a-mi recupera acea suprafata am cazut de comun acord ca eu sa cedez acea suprafata vecinilor iar rectificarea sa se faca pe suprafata gasita imprejmuita.s-au facut actele necesare de rectificare,eu mi-am intabulat suprafata aferta atat la primarie cat si in c.f., iar vecinii ca sa zic asa "s-au culcat pe o ureche" si nu si-au facut intabulare. ulterio cam dupa aprox.1 an au cerut voie sa-si ridice o magazie de cereale pe granita dintre cele 2 terenuri.initial nu am fost de acord dar am zis, fie, ca nu e bine sa te superi cu vecinii, mentionand faptul sa nu treaca peste linia de granituire cu constructia. bineinteles ca au facut tocmai invers. de curand ei au vrut sa se intabuleze cu suprafata rectificata dar nu a mai fost posibil pt ca actele lor expirasera.au cerut o expertiza sau chiar mai multe in acest fel, neanuntandu-ma de acest lucru pt a participa sau sa mi se aduca la cunostinta despre faptele lor. acest lucru l-am aflat ulterior cand mi-au cerut buletinul pt ca topometristul sa faca procesul verbal pe care urma sa-l semnez. oare cum pot semna niste acte sau sa fiu de acord cu ele cand nu sunt chemata sa iau parte la asa ceva si sa constat ca lucrurile stau in ordine, este ca si cum as recunoaste din nou ca beneficiaza de terenul meu pt care platesc impozit. acum vecinii m-au chemat in judecata pt.granituire. intrebarea mea este ce sanse de castig as avea sa castig acest proces daca se constata ca si-au ridicat constructia incalcandu-mi linia de granituire?
multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:16, 22 Decembrie 2011
daca faceti si dvs o cerere recoventionala aveti toate sansele sa castigati procesul
Procesul verbal de vecinătate se dă şi este valabil, doar în formă autentică.
Prin expertiza dispusă, se va verifica suprafaţa fiecăruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Edificare gard despartitor marinar72 marinar72 Vecinul meu vrea sa ridice un gard despartitor de ciment intre propritatile noastre, in locul celui existent din plasa de sîrmă (aproape cazut la pămant). ... (vezi toată discuția)
Posibilitate notare posesie teren cu constructie invecinat la ocpi s. 3 bucuresti de iure de iure Buna ziua, am o intrebare despre o situatie ce necesita notarea posesiei in CF deschisa in 2003 prin atestarea posesiei in urma unui cadastru al unei prop.ce ... (vezi toată discuția)