avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctionarea angajatorilor pentru degradarea, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctionarea angajatorilor pentru degradarea, distrugerea ori pierderea carnetului de munca

1. In legislatia actuala, de dupa abrogarea Decretului 92/1976 mai exista vreo sanctiune pentru angajatorii care au degradat, distrus sau au pierdut carnetele de munca ale angajatilor.

2. Daca s-a produs unul din evenimentele de mai sus, cum mai poate angajatul vatamat sa intre in posesia informatiilor din cartea de munca al carei titular este?. De la ITM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:14, 23 Decembrie 2011
1. Chiar daca a fost abrogat Decretul nr.92/1976 exista sanctiuni pentru angajatorii care au degradat, distrus sau au pierdut carnetele de munca ale angajatilor.
In acest caz, se poate angaja raspunderea civila delictuala a acestora , in baza prevederilor Codului Civil ...

2. Reconstituirea vechimii in munca se face prin obtinerea de adeverinte de vechime de la fostii angajatori .. in cazul in care acestia nu mai exista , aceste adeverinte pot fi eliberate de catre ITM pentru angajatorii din sectorul privat sau de Arhivele Nationale pentru cei din sectorul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ,cartea mea de munca a rămas la unitatea unde am ... 2207 2207 Bună ziua ,cartea mea de munca a rămas la unitatea unde am lucrat pana în 2005 ...acum am trinis email pentru a afla cum o pot ridica și ei m au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Reconstituire carte de munca ancarapan ancarapan Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de ... (vezi toată discuția)