avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare program de lucru de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare program de lucru de catre angajator

Buna ziua,

In situatia in care angajatorul doreste sa modifice prin act aditional la CIM programul de lucru de la 9.30 la 18.30 in felul urmator:
- 9.00 -18.00
- 13.00 - 22.00
Ce se intampla daca unii angajati nu sunt de acord cu semnarea acestui act aditional la CIM? Poate angajatorul sa incheie unilateral colaborarea cu acel angajat care nu este de acord cu modificarea?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 18 Martie 2016
Programul de munca il poate modifica si fara acordul dvs ... Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.
Intrebarea mea este daca angajatorul are dreptul sa incheie unilateral contractul de munca cu un angajat care nu este de acord cu modificarea programului de lucru? In ce temei si pe ce motiv se poate intampla?
1. Prin Regulamentul intern al unitatii (intocmit de angajator) se stabileste programul de lucru care este obligatoriu pentru salariati.
2. Angajatorul poate stabili programul de lucru in asa fel incat sa corespunda necesitatilor firmei si nu dorintelor salariatilor.
3. Bineinteles ca programul de lucru trebuie sa fie intocmit cu respectarea prevederilor Codului muncii.
Angajatorul poate decide concedierea salariatului in conditiile prevazute de lege si/sau reg.intern al acestuia ... pentru modificarea programului de munca nu este necesar acordul unui salariat, iar nerespectarea programului de munca poate constitui abatere disciplinara care poate fi sanctionata de angajator, in conditiile legii.
Salariatul care nu poate urma programul de lucru este liber sa decida daca mai poate activa in acea firma. Angajatorul isi organizeaza activitatea in functie de necesitatile firmei privind realizarea obiectivelor, salariatul avand optiunea de a accepta sau a se dedica altei activitati conforme nazuintelor lui.

Alte discuții în legătură

Modificare program de lucru radu alexandru 40 radu alexandru 40 Sunt angajat cu CIM. Durata muncii 8 ore /zi.Programul de munca nu este mentionat in CIM , ci doar faptul ca [b]\\\\"[i]Programul de munca se poate modifica in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca am contract de munca pe o perioada nedeterminata, ... Nelutu Oprea Nelutu Oprea Buna ziua. Daca am contract de munca pe o perioada nedeterminata, iar firma vrea sa treaca de la programul de 3 schimburi la cel de 4 schimburi si eu nu sunt ... (vezi toată discuția)
Ora de incepere si sfarsit a programului de lucru max36 max36 Am fost anuntat ca incepand de Luni programul de lucru se schimba din 8 ore/zi in 12 ore cu 36 liber,,ora de incepere a programului fiind 16.00 si cea de ... (vezi toată discuția)