avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am o problema!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am o problema!!

Buna ziua,
Am si eu o problema ...am fost angajata pe data de 9 august la o firma de telefonie mobila cu contract determinat pe 2 luni si acum 2 zile am fost data afara ...fara am lasa un preaviz de 15 zile sau 20 ...in acest caz ce se poate face.
As dorii un raspuns cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 15 Octombrie 2008
Daca CIM a fost pe perioada determinata de 2 luni, atunci nu ati fost data afara ci v-a expirat contractul.
In aceasta situatie nu se acorda preaviz deoarece dvs. stiati de la semnarea CIM ce peste 2 luni inceteaza.
Daca era interesat de serviciile dvs. angajatorul va putea prelungi CIM sau il putea transforma in CIM pe perioda nedeterminata.
Da contractul de munca mi-a expirat pe data de 9.10.2008 dar totusi cred ca trebuiau sa ma anunte frumos...ca nu doresc sa imi prelungeasca contractul nu sa ma imi spuna poti sa te schimbi si sa pleci.
olescudorina a scris:

Da contractul de munca mi-a expirat pe data de 9.10.2008 dar totusi cred ca trebuiau sa ma anunte frumos...ca nu doresc sa imi prelungeasca contractul nu sa ma imi spuna poti sa te schimbi si sa pleci.

Frumos sau urat CIM a expirat tot la data prevazuta in contract si cum acest CIM va privea ,inainte de expirarea lui, trebuia sa va interesati daca acesta va fi sau nu prelungit ............. daca intrebati despre acest lucru aveati cunostinta de situatie intr-un mod mai frumos.
Mda...Multumesc mult!
Chiar daca angajarea dvs. s-a sfarsit nu prea frumos, angajatorul tot trebuia sa va faca o decizie de incetare a CIM (din care un exemplar va revenea dvs.) iar dvs. sa primiti si nota de lichidare.

Alte discuții în legătură

Contract de munca perioada determinata cosmin01 cosmin01 Buna seara! Lucrez la o firma cu contact de munca pe perioada determinata(expira pe data de 14.12.2010), va rog sa-mi spuneti cu cat timp inainte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata - somaj dlgabriela dlgabriela Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe 1 an de zile. Daca dupa expirarea lui angajatorul doreste sa-mi mai prelungeasca contractul cu 1 an si eu refuz ... (vezi toată discuția)