avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu social

buna ziua,

urmeaza sa imi deschid un srl (microintreprindere) si doresc sa pun sediul social la un imobil (casa) care este pe numele socrului meu.

1/ce act trebuie sa intocmesc cu el ?de comodat/de inchirire?

2/casa este in reconstructie, in sensul ca actele sunt depuse la primarie pentru autorizatie demolare si autorizatie de construire. deocamdata dosarul este inca in lucru. cum procedez in acest caz? mentionez ca noul imobil va fi construit pe acelasi teren, la acelasi numar postal. are sens sa pun firma pe casa veche si apoi sa aduc actele noi de intabulare?

multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: icsys , utilizator 14:44, 9 Iunie 2009
optiunea intre contractul de comodat si de inchiriere va aprtine, diferenta constand in principal in faptul ca numai contractul de inchiriere trebuie inregistrat la administratia financiara in timp ce contractul de comodat nu.

Consider ca avand in vedere ca aveti actele depus la Primarie pentru demolarea/construtie noua, nu are rost sa va stabilit sediul social in vechea constructie pentru ca ulterior sa faceti modificarile la ORC. Timp si bani pierduti.
multumesc pentru raspuns.

pentru a doua chestiune. din punct de vedere legal este ok? trebuie sa anunt undeva cand fac demolarea si reconstruiesc?
irinamayer a scris:


Consider ca avand in vedere ca aveti actele depus la Primarie pentru demolarea/construtie noua, nu are rost sa va stabilit sediul social in vechea constructie pentru ca ulterior sa faceti modificarile la ORC. Timp si bani pierduti.


Judecatorul delegat nu va admite in veci stabilirea sediului social intr- o constructie in curs de demolare. Nu inteleg de ce te complici cu noua constructie; uita de ea, pana se finalizeaza constructia mai trece apa pe Dunarea.

In primul rand, judecatorul este interesat sa faci dovada ca exista o constructie si ca proprietarul acesteia cedeaza dreptul de folosinta asupra unei camere (cel putin) societatii comerciale in curs de constituire .


Te sfatuiesc sa faci un comodat, daca faci contract de ichiriere socrul tau trebuie sa plateasca impozit pe venit si nu vad rostul.
Pe langa comodat atasezi la dosar o copie dupa contractul de vanzare cumparare al socrului tau si atat nu faci nicio remarca la planurile pe care le aveti.

Nu este nevoie sa mai faci nicio mentiune la registru dupa finalizarea constructiei, practic nu se schimba nici adresa, nici numarul postal, ci numai aspectul si probabil numarul de camere.


Daca te grabesti sa infiintezi societatea, solutia lui lui denisas e foarte buna, iar in momentul finalizarii constructiei poti sa inchei un act aditional la contractul de comodat prin care specifici spatiul din noua constructie care face obiectul dreptului de folosinta de catre societate. Iti mai atrag atentia asupra unui aspect. Daca este si soacra proprietara pe constructie, va trebui sa fie si ea parte in contract.
AnaisB a scris:

multumesc pentru raspuns.

pentru a doua chestiune. din punct de vedere legal este ok? trebuie sa anunt undeva cand fac demolarea si reconstruiesc?

Da, pentru demolare si reconstructie va adresati inspectoratului pentru disciplina in constructii.

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare ptr deschiderea pct.de lucru ? Cezar66 Cezar66 Bună ziua ! Vreau sa deschid pct de lucru odata cu infiintarea firmei. In afară de contractul de inchiriere (dovada detinerii spatiului) mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Cum este posibil sa existe sediu social in doua locatii daca firma este desfiintata? numecod numecod buna ziua, este vorba de o situatie: in anul 2003 s-a inchiriat un imobil unei persoane fizice care ulterior in anul 2004 si-a infiintat propria societate ... (vezi toată discuția)
Sediu social apartament theogrigore theogrigore Locuiesc singura intr-un apartament si as dori sa mut sediul social al firmei (microintreprindere) la aceasta adresa (ma ocup cu activitati de editare si scris ... (vezi toată discuția)