avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu social

buna ziua,

urmeaza sa imi deschid un srl (microintreprindere) si doresc sa pun sediul social la un imobil (casa) care este pe numele socrului meu.

1/ce act trebuie sa intocmesc cu el ?de comodat/de inchirire?

2/casa este in reconstructie, in sensul ca actele sunt depuse la primarie pentru autorizatie demolare si autorizatie de construire. deocamdata dosarul este inca in lucru. cum procedez in acest caz? mentionez ca noul imobil va fi construit pe acelasi teren, la acelasi numar postal. are sens sa pun firma pe casa veche si apoi sa aduc actele noi de intabulare?

multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: icsys , utilizator 14:44, 9 Iunie 2009
eu va sfatuiesc sa incheiati un contract de comodat cu cei doi co-proprietari, avand la baza actul de dobandire (copie) al spatiului.
De cele mai multe ori, contractul de comodat, nefiind un contract cu titlu oneros, nu este solicitat de ORC cu stampila ce dovedeste intregistrarea sa in registrele consiliului local.
Ca atare faceti un contract de comodat pe o perioada stabilita de parti si semnati-l. Dimensiunea minima a spatiului trebuie sa fie de 10 mp, ca atare pentru a evita discutiuni ulterioare cu privire la o alta inchiriere e bine de stiut ca se poate insera in contract ca se inchiriaza o camera.
Faptul ca ulterior se va demola spatiul si se va reconstrui un altul nu inseamna ca se modifica adresa sa . Eventual puteti depune ulterior la ORC noua dovada a spatiului, fara insa a avea consecinte asupra activitatii firmei dumneavoastra.
Spor la treaba
profit de discutie si va intreb si eu: daca vreau sa imi stabilesc (modific) sediul social (la alta adresa dar expirat dpdv al RC-am omis sa anunt dar am functionat acolo) la o adresa a unei proprietati pe care o am dar unde locuieste o ruda (cartea de imobil), RC va accepta sa imi dea adresa sediului social pe un contract de comodat intre mine/ pers. fizica cu firma al carei Asociat unic sunt? Deci: se poate cu contract de comodat?
se poate face contractul de comodat .
Intru si eu in aceasta discutie cu o intrebare: Doresc sa imi deschid o microintreprindere si sediul social il voi stabili in apartamentul in care proprietari sunt: eu - 12,5%, fratele meu - 12,5% si mama - 75% (conform succesiunii). Este suficient ca sunt trecut ca si copropietar sau trebuie sa inchei contract de comodat si cu ceilalti doi coproprietari (mama si fratele)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare ptr deschiderea pct.de lucru ? Cezar66 Cezar66 Bună ziua ! Vreau sa deschid pct de lucru odata cu infiintarea firmei. In afară de contractul de inchiriere (dovada detinerii spatiului) mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Cum este posibil sa existe sediu social in doua locatii daca firma este desfiintata? numecod numecod buna ziua, este vorba de o situatie: in anul 2003 s-a inchiriat un imobil unei persoane fizice care ulterior in anul 2004 si-a infiintat propria societate ... (vezi toată discuția)
Sediu social apartament theogrigore theogrigore Locuiesc singura intr-un apartament si as dori sa mut sediul social al firmei (microintreprindere) la aceasta adresa (ma ocup cu activitati de editare si scris ... (vezi toată discuția)